ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συρία: Νέα προσπάθεια Πούτιν - Ερντογάν για εκεχειρία στην Ιντλίμπ

15:41 - 21 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Συρία: Νέα προσπάθεια Πούτιν - Ερντογάν για εκεχειρία στην Ιντλίμπ
Μετά την έκκληση της Ρωσίας στις μεγάλες δυνάμεις προκειμένου να βρεθεί μια λύση για τη Συρία, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα προσπαθήσουν σήμερα για ακόμα μια φορά να καταλήξουν σε συμφωνία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχουν αργότερα τηλεφωνική συνομιλία για να συζητήσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, δήλωσε ότι βάσει της συνομιλίας αυτής, θα καθορίσει τη στάση του σχετικά με την σύγκρουση στην περιοχή της Ιντλίμπ.

Παράλληλα, ο Ερντογάν ζήτησε από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να αναλάβουν «συγκεκριμένες ενέργειες» για να εμποδίσουν «μια ανθρωπιστική καταστροφή» στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, όπως ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία. Οι δύο ηγέτες είχαν επικοινωνήσει την Πέμπτη και με τον Πούτιν προκειμένου να του εκφράσουν την ανησυχία τους για την ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή αλλά και να συζητήσουν για το ενδεχόμενο διεξαγωγής μιας συνόδου κορυφής.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:57 - 21 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.