ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραδοχή Ερντογάν: Υπάρχουν Σύροι αλλά και Ρώσοι μαχητές στη Λιβύη

17:15 - 21 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Παραδοχή Ερντογάν: Υπάρχουν Σύροι αλλά και Ρώσοι μαχητές στη Λιβύη
Την παρουσία στη Λιβύη Σύρων μαχητών συμμάχων της Άγκυρας, για να υποστηρίξουν την κυβέρνηση της Τρίπολης έναντι των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, επιβεβαίωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 «Υπάρχουν εκεί στοιχεία του Συριακού Εθνικού Στρατού. Αυτοί (ο Χάφταρ και οι υποστηρικτές του) θέλουν οι μαχητές να φύγουν», δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.

«Όμως γιατί δεν μιλάμε για τη ρωσική εταιρεία ασφαλείας που διαθέτει 2.500 άνδρες στη Λιβύη;», διερωτήθηκε.

Παράλληλα, ο στρατάρχης έτοιμος για εκεχειρία στη Λιβύη, υπό όρους. Ζήτησε να «εγκαταλείψουν τη χώρα οι Τούρκοι και Σύροι μισθοφόροι και παράλληλα να σταματήσει η Άγκυρα να προμηθεύει με όπλα τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης που εδρεύει στην Τρίπολη».

Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση ανέστειλε τις συνομιλίες υπό τον ΟΗΕ με στόχο την παύση των εχθροπραξιών στην Τρίπολη. Η ένσταση που μαίνεται σχεδόν έναν χρόνο για τον έλεγχο της Τρίπολης επιδεινώθηκε, όταν ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (ΛΕΣ) του Χαλίφα Χάφταρ, που έχει την έδρα του στην ανατολική Λιβύη, βομβάρδισε για πρώτη φορά λιμάνι της πόλης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.