ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο στόχαστρο της παγκόσμιας φορολογικής μεταρρύθμισης οι μεγάλες επιχειρήσεις

22:58 - 21 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Στο στόχαστρο της παγκόσμιας φορολογικής μεταρρύθμισης οι μεγάλες επιχειρήσεις
Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς προβλέπει αύξηση των φορολογικών εσόδων για τη χώρα σε περίπτωση καθιέρωσης ενός ελάχιστου συνολικού φόρου για τις εταιρείες.

«Η Γερμανία θα αποκτήσει ασφαλώς περισσότερα φορολογικά έσοδα ως αποτέλεσμα των κανονισμών που συζητιούνται τώρα», δήλωσε ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός σήμερα στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της G20 στο Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης και οι ΗΠΑ παραδέχθηκαν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πως οι μεγάλες εταιρείες καταβάλλουν χαμηλό φόρο, αξιοποιώντας συχνά τη λύση των off shore.

Πρόσφατα 137 χώρες, υπό την ομάδα των βιομηχανικών κρατών του ΟΟΣΑ, δεσμεύθηκαν στο Παρίσι επί της αρχής για μια παγκόσμια φορολογική μεταρρύθμιση με στόχο την προσαρμογή των φορολογικών κανόνων στην ψηφιακή εποχή.

Στο στόχαστρο οι τεχνολογικοί κολοσσοί που δραστηριοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως η Apple, το Facebook, η Google, η Amazon, προκειμένου να αποτραπεί η φοροαποφυγή.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:55 - 21 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.