ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοκρατικοί: Ευρεία νίκη Σάντερς στη Νεβάδα

12:43 - 23 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Δημοκρατικοί: Ευρεία νίκη Σάντερς στη Νεβάδα
O Μπέρνι Σάντερς πέτυχε μία μεγάλη, «πειστική», όπως τη χαρακτηρίζει η Wall Street Journal, νίκη στις προκριματικές της Νεβάδας.

Θα ακολουθήσουν κρίσιμες αναμετρήσεις σε 15 πολιτείες μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, ωστόσο η νίκη του αυτή ήρθε την κατάλληλη στιγμή για να του δώσει αισθητή ώθηση στην κούρσα και να τον αναδείξει σε φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Έρχεται ουσιαστικά να πείσει όσους τον αμφισβητούν ότι θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και έως τον Λευκό Οίκο. 

Με καταμετρημένο το 50% των ψήφων, συγκεντρώνει ποσοστό 46,6%, με τον Τζο Μπάιντεν να κατακτά τη δεύτερη θέση, αλλα πολύ πίσω, στο 19,2%. Τρίτος έρχεται ο Πιτ Μπούτιτζετζ με ποσοστό 15,4% και τέταρτη η Ελίζαμπεθ Γουόρεν με 10,3%. 

{https://twitter.com/BernieSanders/status/1231385582875693056}

Μέχρι στιγμής ο Σάντερς είχε πετύχει μία οριακή νίκη στο Νιου Χάμσαιρ και μία σχεδόν «ισοπαλία» στην Άιοβα. Στην τελευταία την νίκη πήρε στο νήμα ο Πιτ Μπούτιτζετζ. Τα επίσημα αποτελέσματα, αλλά και τα τελευταία δεδομένα των δημοσκοπήσεων αποκαλύπτουν ότι ο Σάντερς αυτή τη φορά έχει αυτό που του έλειπε στην αναμέτρησή του με τη Χίλαρι Κλίντον για το χρίσμα: απήχηση στους ισπανόφωνους και άλλες μειονότητες και δυνατότητα να χτίσει έναν συναπισμό ψηφοφόρων από πολύ διαφορετικές ομάδες. Παρά τις ανησυχίες που εκφράζονται για την ηλικία και την υγεία του, διατηρεί την απήχησή του και στους νέους, ένα κοινό που τον είχε «αγκαλιάσει» από την πρώτη στιγμή. 

Αυτό που φαίνεται να αλλάζει σήμερα για τον Σάντερς, τον οποίο μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ αποκήρυττε στο παρελθόν ως «κομμουνιστή», είναι πως θεωρείται πια «εκλέξιμος», δηλαδή θεωρείται ότι έχει τη δυνατότητα να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ σε μία αναμέτρηση για τον Λευκό Οίκο. 

Η επόμενη μεγάλη μάχη θα έρθει στις 3 Μαρτίου, στη λεγόμενη Σούπερ Τρίτη, όταν και θα κριθεί περισσότερο από το 1/3 των εκλεκτόρων, που θα συμμετέχουν στο εθνικό συνέδριο των Δημοκρατικών που θα δώσει και επισήμως το χρίσμα σε έναν εκ των υποψηφίων. Εάν ο Σάντερς πετύχει ισχυρά αποτελέσματα σε πολιτείες όπως η Καλιφόρνια στις 3 Μαρτίου, τότε θα θεωρείται «ασταμάτητος».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:17 - 23 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.