ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο κοροναϊός ακυρώνει τις εκδηλώσεις στο καρναβάλι της Βενετίας

16:38 - 23 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Ο κοροναϊός ακυρώνει τις εκδηλώσεις στο καρναβάλι της Βενετίας
Την ακύρωση των εκδηλώσεων για το περίφημο καρναβάλι της Βενετίας ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές, με φόντο την εξάπλωση του κοροναϊού στη χώρα.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής αρχής του Βένετο Λούκα Ζάια, η αναστολή των εκδηλώσεων ξεκινά από το απόγευμα της Κυριακής.

Το Καρναβάλι, το οποίο προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, θα διαρκούσε έως και την Τρίτη.  

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, τα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην Ιταλία έχουν ανέλθει σε 133, υπερδιπλάσια σε σύγκριση με 24 ώρες πριν. Σε 26 ανέρχονται οι ασθενείς οι οποίοι βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, 89 έχουν καταγραφεί στην περιφέρεια της Λομβαρδίας.

Κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια

Ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ζήτησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης όλη την εβδομάδα που αρχίζει αύριο Δευτέρα, ως προληπτικό μέτρο κατά της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού. 

Όπως ανέφερε υπάρχει ενδεχόμενο να αναβληθούν μεγάλες εκθέσεις που είχαν προγραμματισθεί για το άμεσο μέλλον.

Και στην περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, με πρωτεύουσα την Τεργέστη, από αύριο μέχρι και το τέλος του μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα πανεπιστήμια, όπως και οι μικρές και μεγάλες βιβλιοθήκες της περιοχής.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, τέλος, η οικονομική ζημιά από τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κοροναϊού, για τις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά, ανέρχεται ήδη στα 18 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.

Οι εξελίξεις αυτές στην Ιταλία προκαλούν προβληματισμό στην Ελλάδα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια να συγκαλεί το απόγευμα έκτακτη σύσκεψη.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:58 - 23 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.