ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ινδία: Ανακαλύφθηκαν περίπου 3.500 τόνοι χρυσού μετά από δεκαετή εξερεύνηση

09:35 - 24 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Ινδία: Ανακαλύφθηκαν περίπου 3.500 τόνοι χρυσού μετά από δεκαετή εξερεύνηση
Η Ινδία ανακάλυψε κοιτάσματα χρυσού άνω των 3.000 τόνων, που αποτελεί τη χώρα με τη δεύτερη μεγαλύτερη κατανάλωση του πολύτιμου μετάλλου, στην πιο πυκνοκατοικημένη επαρχία στα βόρεια της χώρας.

Η Ινδία εξορύσσει περί τα 2 με 3 τόνους χρυσού ετησίως και στηρίζεται σε εισαγωγές με υψηλό κόστος για να καλύψει σχεδόν όλη τη ζήτησή της, η οποία τα τελευταία 10 χρόνια διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο στους 843 τόνους για κάθε χρονιά.

Η τεράστια ζήτηση για χρυσό, ο οποίος χρησιμοποιείται για την κατασκευή κοσμημάτων, που δωρίζονται σε ναούς και στους περιβόητους ινδικούς γάμους, κόστισε στην Ινδία περισσότερα από 31 δις. δολάρια σε εισαγωγές το 2019, καθιστώντας το πολύτιμο μέταλλο το δεύτερο μεγαλύτερο εισαγώγιμο εμπόρευμα μετά το αργό πετρέλαιο.

Οι ομοσπονδιακές αρχές ανακάλυψαν κοιτάσματα χρυσού στα βόρεια της ομοσπονδιακής πολιτείας Ούταρ Πραντές, μετά την εξερεύνηση της περιοχής για περισσότερο από 10 χρόνια. Πλέον, η κυβέρνηση επιδιώκει την εκκαθάριση των δασών και των περιβαλλόντων χώρων και στη συνέχεια θα δώσει προθεσμία για την υποβολή προσφορών για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.