ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοροναϊός: Το προφίλ των τεσσάρων νεκρών στη βόρεια Ιταλία

11:59 - 24 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Κοροναϊός: Το προφίλ των τεσσάρων νεκρών στη βόρεια Ιταλία
Ο κοροναϊός έχει απλώσει τα δίχτυα του στη βόρεια Ιταλία. Τα κρούσματα είναι εκατοντάδες και οι νεκροί ήδη τέσσερις.

Οι αγορές καταρρέουν και ασφαλώς η ζωή στις περιοχές της βόρειας Ιταλίας έχει αλλάξει.. Ο κόσμος σπεύδει στα σούπερ μάρκετ, αποφεύγει τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ανησυχεί, καθώς βλέπει ότι ο ιός εξαπλώνεται.

Οι αρχές σημειώνουν πως δεν υπάρχει λόγος για πανικό και συνιστούν ψυχραιμία. Παράλληλα, έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία για τα τέσσερα άτομα που έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους στην Ιταλία από τον κοροναϊό.

Το πρώτο θύμα στην Ιταλία ήταν ένας άνδρας από την περιοχή του Βενέτο, ένα από τα δύο πρώτα άτομα που είχαν μολυνθεί από τον θανατηφόρο ιό. Πρόκειται για τον 78χρονο Αντριάνο Τρεβιζάν, έναν συνταξιούχο οικοδόμο. Ο ασθενής νοσηλευόταν στο Σκιαβόνια για περίπου 10 ημέρες για άλλα θέματα υγείας και τελικά κόλλησε από τον ιό και απεβίωσε.

Το δεύτερο θύμα του κορωνοϊού στην Ιταλία εντοπίστηκε στη Λομβαρδία: πρόκειται για μία γυναίκα 75 ετών. Είχε πάει στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου του Κοντόνιο, στην περιοχή Λόντι, για μια αναπνευστική κρίση, ακριβώς τις ημέρες που το ίδιο νοσοκομείο είχε επισκεφθεί ο υποτιθέμενος πρώτος «ασθενής», ένας 38χρονος που αποδείχθηκε τελικά πως νοσούσε από τον κοροναϊό. Μια τυχαία συνάντηση ήταν κατά πάσα πιθανότητα θανατηφόρα για τη συνταξιούχο. Η 75χρονη μετά την επίσκεψη στο νοσοκομείο επέστρεψε στο σπίτι της, όπου η κατάστασή της επιδεινώθηκε και τελικά βρέθηκε νεκρή.

Όσο για το τρίτο θύμα του κορωνοϊού στην Ιταλία, πρόκειται για μία 68χρονη γυναίκα που πέθανε στο νοσοκομείο Κρέμα και η οποία νοσηλευόταν στην εντατική με ογκολογικά θέματα. «Η λοίμωξη επιδείνωσε μια ήδη πολύ σοβαρή κλινική εικόνα», εξήγησε ο σύμβουλος Ευημερίας, Τζούλιο Γκαλέρα, δίνοντας την είδηση του θανάτου του τρίτου θύματος του κορωνοϊού.

Το τέταρτο θύμα του κορωνοϊού ήταν ένας 84χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Πάπα Τζιοβάνι στην πόλη Μπέργκαμο και ο οποίος αντιμετώπιζε προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.