ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιμέτωπος με φυλάκιση 25 ετών ο Χάρβι Γουάινσταιν

11:17 - 25 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Αντιμέτωπος με φυλάκιση 25 ετών ο Χάρβι Γουάινσταιν
Καταδικαστική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για τον, άλλοτε ισχυρό άνδρα του Χόλιγουντ, κινηματογραφικό παραγωγό Χάρβι Γουάινσταιν, που κατηγορήθηκε για σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις. Οι δεκάδες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, κακοποίηση και βιασμό εναντίον του, από πολλές και διάσημες γυναίκες ηθοποιούς, έστειλαν τον Γουάινσταιν στη φυλακή.

Σύμφωνα με το Reuters ο κινηματογραφικός παραγωγός είναι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης που αγγίζει τα 25 χρόνια. Ο Γουάινσταϊν κρίθηκε ένοχος για 2 από τις 5 κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί.

Η ετυμηγορία πάρθηκε έπειτα από εβδομάδες αλλεπάλληλων μαρτυρικών καταθέσεων από μια σειρά κατηγορουμένων που περιέγραψαν με πάσα λεπτομέρεια τις φρικτές ώρες που πέρασαν δίπλα στον παραγωγό μιλώντα για βιασμούς, εξαναγκαστικές σεξουαλικές πράξεις και ανήθικες προτάσεις από αυτόν,

Όπως αναφέρει το AP η καταδίκη έρχεται έπειτα από χρόνια ψιθύρων στον κόσμο του θεάματος σχετικά με τη συμπεριφορά του που μετατράπηκε σε χείμαρρο κατηγοριών του 2017, καταστρέφοντας την καριέρα του και προκαλώντας το #MeToo, το παγκόσμιο κίνημα για να ενθαρρύνει τις γυναίκες να μιλήσουν ανοικτά και να καταγγείλουν φαινόμενα σεξουαλικής βίας ή παρενόχλησεις που τυχόν έχουν δεχτεί.

Πόνοι στην καρδιά

Πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη μεταφορά του στη φυλακή ο Γουάινσταιν ένιωσε έντονους πόνους στο στήθος, ταχυκαρδία και ανέβασε υψηλή πίεση. Ενώ μεταφερόταν στις φυλακές του Ρίκερς Άιλαντ της Νέας Υόρκης, ένιωσε έντονη δυσφορία, γεγονός που επέβαλε την άμεση διακομιδή του σε νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει σοβαρή ανησυχία και, αμέσως μόλις συνέλθει, θα μεταχθεί στη φυλακή, όπου θα παραμείνει κρατούμενος έως ότου εκδοθεί η τελική απόφαση του δικαστηρίου για το ύψος της ποινής του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.