ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο κοροναϊός απειλεί και τους Ολυμπιακούς Αγώνες

11:29 - 26 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Ο κοροναϊός απειλεί και τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Καθώς ο κοροναϊός εξαπλώνεται και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΠΟΥ σύντομα θα λάβει διαστάσεις πανδημίας είναι φυσιολογικό να δημιουργεί αμφιβολίες ακόμη και για τη διεξαγωγή κορυφαίων αθλητικών εκδηλώσεων, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που είναι προγραμματισμένοι να γίνουν το καλοκαίρι του 2020 στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Η Ιαπωνία είναι μία από τις χώρες όπου ο κοροναϊός έχει κάνει την εμφάνισή του με 170 κρούσματα και οι αθλητικές εκδηλώσεις για τις επόμενες δύο εβδομάδες έχουν ακυρωθεί, με απόφαση της κυβέρνησης.

Η απόφαση αυτή άνοιξε τη συζήτηση σχετικά με το αν είναι ασφαλές να διεξαχθούν το ερχόμενο καλοκαίρι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο. Το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ντικ Πάουντ, άναψε φωτιές με δηλώσεις του στις οποίες εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με τη διεξαγωγή των Αγώνων. Άφησε όλα τα σενάρια ανοιχτά, ακόμη και τις ακύρωσής τους ή της... μετακίνησής τους, από το Τόκιο στο Λονδίνο.

Η ιαπωνική κυβέρνηση, πάντως, από τη μεριά της εμφανίζεται καθησυχαστική. Τονίζει πως με τις δράσεις της εξασφαλίζει πως ο ιός δεν θα εξαπλωθεί και πως φυσικά μέχρι το καλοκαίρι θα έχει αντιμετωπιστεί.

Ο υπουργός, αρμόδιος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Σέικο Χασιμότο τόνισε πως «Η ΔΟΕ προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, σύμφωνα με το πρόγραμμα. Θα συνεχίσουμε τις προετοιμασίες μας ώστε η ΔΟΕ να είναι σε θέση να λάβει αποφάσεις».

Επίσης, ο επικεφαλής του Υπουργικού Συμβουλίου, Γιοσιχίντε Σούγκα, υπογράμμισε ότι οι δηλώσεις Πάουντ δεν αποτελούν την επίσημη στάση της ΔΟΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.