ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Τουρκία κατευθύνεται το τρίτο γεωτρύπανο

19:14 - 26 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Στην Τουρκία κατευθύνεται το τρίτο γεωτρύπανο
Προς την Τουρκία κατευθύνεται το τρίτο γεωτρύπανο που αγόρασε πρόσφατα η Άγκυρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα σε μήνυμά του στο twitter ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ.

«Το τρίτο μας πλωτό γεωτρύπανο, το οποίο ανήγγειλε ο πρόεδρός μας, ξεκίνησε το ταξίδι του. Το πλοίο μας έχοντας τη μεγάλη στήριξη του έθνους μας κατευθύνεται προς τη χώρα μας. Να είναι τυχερό και καλοτάξιδο!», αναφέρει ο Φατίχ Ντονμέζ στη σχετική ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία αγόρασε το τρίτο γεωτρητικό σκάφος «Sertao» σε τιμή ευκαιρίας σε δημοπρασία στη Βρετανία αντί 37,5 εκατ. δολαρίων. H αρχική αξία του Sertao είχε υπολογιστεί σε 120 εκατ. δολάρια. Ωστόσο το σκάφος είχε παραμείνει επί δυο σχεδόν χρόνια στο Port Talbot της Ουαλίας χωρίς να έχει βρει αγοραστή και οι υπεύθυνοι του Port Talbot θέλησαν να το βγάλουν σε δημοπρασία.

Το σκάφος κατασκευάστηκε από την εταιρεία Samsung της Νότιας Κορέας και είχε χρησιμοποιηθεί από την ημικρατική βραζιλιανή εταιρεία πετρελαίων Petrobras από το 2012 έως το 2015. Το νέο πλωτό γεωτρύπανο έχει μήκος 227 μέτρα, πλάτος 42 μέτρα και βύθισμα 12 μέτρων, μπορεί να φτάσει μέχρι τα 11.400 μέτρα βάθος και να τρυπήσει σε 3.000 μέτρα.

Διαβάστε επίσης:

Εκ Βρετανίας το τρίτο τουρκικό γεωτρύπανο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.