ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Στους 12 οι νεκροί από τον κοροναϊό

21:18 - 26 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Ιταλία: Στους 12 οι νεκροί από τον κοροναϊό
Στους 12 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ιταλία, με τα κρούσματα να φτάνουν τα 400. Ανάμεσα στα κρούσματα είναι και οκτώ ανήλικα στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου, τα οποία όμως δεν είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι στο εξής, τα τεστ για την διάγνωση του ιού θα γίνονται μόνον στους ασθενείς που παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα. Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε είχε ήδη τονίσει ότι η Ιταλία, με το πρωτόκολλό της, έως τώρα υπέβαλε σε εξετάσεις πολλά περισσότερα άτομα από τις υπόλοιπες, μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μια γυναίκα θετική στον ιό γέννησε σήμερα στην πόλη Πιατσέντσα της βόρειας Ιταλίας και όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί, το νεογνό χαίρει άκρας υγείας και είναι αρνητικό στον κοροναϊό.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τέλος, ιταλικό κρουαζιερόπλοιο δεν μπόρεσε να ελλιμενιστεί στην Καραϊβική, μετά από απαγόρευση των τοπικών λιμενικών αρχών. Αιτία, η κατάσταση της υγείας ενός μέλους του πληρώματος, το οποίο παρουσίασε πυρετό.

Σε μια προσπάθεια επιστροφής στην καθημερινότητα, από σήμερα τα καφέ μπαρ στο Μιλάνο μπορούν να μένουν ανοιχτά και μετά τις 18:00 το απόγευμα υπό τον όρο ο καφές και ό,τι άλλο να σερβίρονται στα τραπέζια και όχι σε όρθιους πελάτες, ώστε να μην συνωστίζονται.

Έφτασε και στη Γεωργία ο κοροναϊός

Το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού εντοπίστηκε στη Γεωργία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο ασθενής είναι ένας Γεωργιανός πολίτης ο οποίος επέστρεψε στη χώρα από το Ιράν, μέσω του γειτονικού Αζερμπαϊτζάν, όπως είπε η υπουργός Εκατερίνε Τικαράτζε.

Από το συνοριακό φυλάκιο όπου ελέγχθηκε ο άνθρωπος αυτός "μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο", πρόσθεσε η υπουργός.

Το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού επιβεβαίωσε η Βραζιλία

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα στο Σάο Πάουλο. Πρόκειται για έναν άνδρα 61 ετών ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα στη χώρα από την Ιταλία.

Η διάγνωση αυτή έγινε εν μέσω της καρναβαλικής περιόδου, κατά την οποία εκατομμύρια τουρίστες συρρέουν στις μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας για να συμμετάσχουν στους υπαίθριους, ξέφρενους εορτασμούς.

Ο ασθενής είναι μόνιμος κάτοικος του Σάο Πάουλο και είχε ταξιδέψει στη Λομβαρδία της βόρειας Ιταλίας από τις 9 μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου. Είναι σε καλή κατάσταση και θα παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση για τις επόμενες 14 ημέρες, ανακοίνωσε το Νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Η υγειονομική υπηρεσία Anvisa σημείωσε ότι έχει ζητήσει να της παραδοθεί ο κατάλογος των επιβατών που συνταξίδεψαν με τον 61χρονο από την Ιταλία στη Βραζιλία. Σύμφωνα με αξιωματούχους, το υπουργείο Υγείας παρακολουθεί άλλα 20 ύποπτα κρούσματα, ταξιδιώτες που επέστρεψαν από την Ασία και την Ευρώπη.

Δεύτερο κρούσμα στον Λίβανο

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκε και δεύτερο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα. Πρόκειται για μια γυναίκα που επέστρεψε από προσκυνηματικό ταξίδι στο Ιράν και έχει τεθεί ήδη σε καραντίνα.

Η γυναίκα αυτή έφτασε στον Λίβανο την περασμένη εβδομάδα, με την ίδια πτήση με την οποία ταξίδεψε και ο πρώτος ασθενής που εμφάνισε συμπτώματα τη Δευτέρα και βρίσκεται σε καραντίνα σε νοσοκομείο της Βηρυτού.

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΥ: Πάνω από 80.000 κρούσματα του Covid-19 σε 33 χώρες

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.