ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυση Τραμπ εναντίον των «New York Times»

12:16 - 27 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Μήνυση Τραμπ εναντίον των «New York Times»
Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ άσκησε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον των «New York Times» εξαιτίας της δημοσίευσης άρθρου γνώμης το 2019, στο οποίο ο συντάκτης Μαξ Φράνκελ υποστήριζε ότι υπήρξε συμφωνία με τη Ρωσία στις εκλογές του 2016.

Σε μια κλιμάκωση της μακρόχρονης μάχης του Ρεπουμπλικανικού προέδρου με τα μέσα ενημέρωσης, αξιωματούχοι της εκστρατείας του Τραμπ δήλωσαν ότι η αγωγή ασκήθηκε στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε αργότερα από τον Λευκό Οίκο ότι οι «New York Times έκαναν πολλά λάθη κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών». Ο Τραμπ σημείωσε ότι θα αφήσει την αγωγή στον δρόμο που έχει πάρει για τη δικαιοσύνη και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν και άλλες στο μέλλον, χωρίς ωστόσο να μπει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε και σε δύο ακόμη μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικρίνει συχνά, το CNN και το MSNBC, υποστηρίζοντας ότι μεγαλοποίησαν τον κίνδυνο του Covid-19 αναστατώνοντας τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ ή η ομάδα που διεξάγει την προεκλογική εκστρατεία του προσφεύγει στη δικαιοσύνη και ασκεί μήνυση εναντίον μέσου ενημέρωσης.

Ο Μαξ Φράνκελ, πρώην διευθυντής των «New York Times» από το 1986 έως το 1994, υποστήριζε στο επίμαχο άρθρο του ότι «δεν υπήρχε ανάγκη για αθέμιτη σύμπραξη μεταξύ της ομάδας που διεξήγαγε την εκστρατεία του Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν, διότι είχαν κλείσει ευρύτερη συμφωνία: βοήθεια εναντίον της Χίλαρι Κλίντον με αντάλλαγμα μια νέα φιλορωσική πολιτική».

Σε ανακοίνωσή του, εκπρόσωπος της εφημερίδας τόνισε ότι η εκστρατεία του Τραμπ προσέφυγε στη δικαιοσύνη «για να τιμωρήσει έναν αρθρογράφο διότι είχε άποψη που θεωρεί απαράδεκτη». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ευτυχώς», ο νόμος «προστατεύει το δικαίωμα των Αμερικανών να εκφράζουν τις κρίσεις τους και τα συμπεράσματά τους, ειδικά όταν πρόκειται για γεγονότα που είναι σημαντικά για τη διαμόρφωση γνώμης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.