ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τριπλάσιοι οι νέοι δισεκατομμυριούχοι στην Κίνα από αυτούς στις ΗΠΑ

14:23 - 27 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Τριπλάσιοι οι νέοι δισεκατομμυριούχοι στην Κίνα από αυτούς στις ΗΠΑ
Οι Κινέζοι επιχειρηματίες αυξάνονται σημαντικά στη λίστα των δισεκατομμυριούχων ανά τον κόσμο και απειλούν τις ΗΠΑ, για την πρωτιά στην σχετική λίστα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο κατάλογο των πλουσίων, που καταρτίζει το κινεζικό Ινστιτούτο Ερευνών «Χουρούν», οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι διατηρούν τα πρωτεία ως προς το ύψος των περιουσιών τους και στην κορυφή βρίσκεται για τρίτη συνεχή χρονιά ο δημιουργός της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Ωστόσο, όπως φαίνεται από τα στοιχεία του καταλόγου, η Κίνα, μαζί με την Ταϊβάν και το Χονγκ Κονγκ, δημιούργησαν στο δωδεκάμηνο μεταξύ του Φεβρουαρίου 2019 και του Ιανουαρίου 2020, τριπλάσιους νέους δισεκατομμυριούχους (συνολικά 182) από τις ΗΠΑ (59). Οι κύριοι κλάδοι, από τους οποίους αποκόμισαν υψηλά κέρδη, ήταν η φαρμακοβιομηχανία και η ψηφιακή ψυχαγωγία.

Τέλος, σύμφωνα με τον Κατάλογο Πλουσίων «Χουρούν», παρόλο που η εμφάνιση του κοροναϊού έχει πλήξει δραστικά την κινεζική οικονομία, ταυτόχρονα το γεγονός αυτό συνέτεινε στο να αυξηθεί η χρηματιστηριακή αξία κινεζικών εταιρειών στη διαδικτυακή εκπαίδευση, στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και στην παραγωγή εμβολίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.