ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βλάντιμιρ Πούτιν: Δεν έχω σωσία

11:42 - 28 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια στην ηγεσία της Ρωσίας και το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS το.. γιορτάζει με 20 ερωτήσεις στον Ρώσο Πρόεδρο.

Το αφιέρωμα ονομάζεται «20 ερωτήσεις στον Βλαντίμιρ Πούτιν» και ο Πρόεδρος απαντά σε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. Μία από αυτές είναι η ερώτηση σχετικά με μία θεωρία που τον ακολουθεί σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της θητείας του, αν δηλαδή έχει σωσία για λόγους ασφαλείας.

Η απάντηση του Πούτιν είναι αρνητική και τονίζει κατηγορηματικά πως υπάρχουν άνθρωποι που τον... ντουμπλάρουν όταν κρίνεται σκόπιμο.

«Υπήρχε μια τέτοια ιδέα, αλλά αρνήθηκα να έχω σωσίες», δηλώνει ο Πούτιν προσθέτοντας ότι «αυτό συνέβη στην πιο δύσκολο περίοδο της μάχης κατά της τρομοκρατίας», αναφερόμενος στους πολέμους στην Τσετσενία κατά των Τσετσένων αυτονομιστών.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι στις αρχές του 2000 είχαν γίνει προτάσεις, σύμφωνα με τις οποίες ο σωσίας θα τον αντικαθιστούσε σε εκδηλώσεις που δεν θα ήταν τόσο ασφαλείς για τον αρχηγό του κράτους. Ωστόσο, όπως λέει ο ίδιος, ποτέ δεν χρησιμοποίησε σωσίες. 

Πάντως, το ερώτημα για τον σωσία του Πούτιν απασχολεί τους Ρώσους πολίτες εδώ και αρκετά χρόνια. Στις 24 Δεκεμβρίου 2001, μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής Κοστράμσγκαγια είχε ρωτήσει σχετικά ευθέως τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ βρίσκονταν σε ζωντανή σύνδεση μαζί του , την οποία μετέδιδαν τα ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα ΟΡΤ και ΡΤΡ.

Επίσης, παγκοσμίως τα σχετικά γκουγκλαρίσματα κάθε χρόνο είναι πάρα πολλά.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.