ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μίλησαν Πούτιν- Ερντογάν και ψάχνουν λύση για «εξομάλυνση της κατάστασης»

14:10 - 28 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Μίλησαν Πούτιν- Ερντογάν και ψάχνουν λύση για «εξομάλυνση της κατάστασης»
Καθώς οι μάχες στην Ιντλίμπ της Συρίας κορυφώνονται, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν τηλεφωνική συνομιλία την Παρασκευή, με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης.

Τουλάχιστον αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος τόνισε ότι η Ρωσία και η Τουρκία είναι έτοιμες να συνεχίσουν τον συντονισμό στην επαρχία του Ιντλίμπ.

Παράλληλα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι Πούτιν και Ερντογάν, αφού εξέφρασαν την σοβαρή τους ανησυχία για την κατάσταση στο Ιντλίμπ, συμφώνησαν ότι χρειάζονται πρόσθετα μέτρα για την «εξομάλυνση της κατάσταση στην βορειοδυτική Συρία», μετέδωσαν τα πρακτορεία Ifax και Ria.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης ότι θα προσπαθήσουν να οργανώσουν συνάντηση κορυφής σύντομα.

Η ένταση στην Ιντλίμπ βρίσκεται στα "κόκκινα", οι μάχες κορυφώνονται και οι νεκροί αυξάνονται. Στο πλαίσιο αυτό, ο Ερντογάν απειλεί πως θα ανοίξει τα σύνορα στο νέο κύμα Σύρων προσφύγων που δημιουργείται, λόγω των εχθροπραξιών στην περιοχή του Ιντλίμπ. Η Τουρκία αναζητά διεθνή βοήθεια και τα ΜΜΕ της έχουν επιδοθεί σε ένα επικοινωνιακό σόου με εικόνες προσφύγων στον Έβρο και τα παράλια. Σε συναγερμό η Ελλάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.