ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

G7: Δε θα ζητήσει μέτρα από τις κεντρικές τράπεζες

14:55 - 03 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
G7: Δε θα ζητήσει μέτρα από τις κεντρικές τράπεζες
Μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων του κορονοϊού στην οικονομία, θα συζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών της G7, στη σημερινή τους τηλεδιάσκεψη, ωστόσο δεν αναμένεται να απευθύνουν άμεσες εκκλήσεις για δημοσιονομική ή νομισματική στήριξη.

Σύμφωνα με το Reuters, στο προσχέδιο της κοινής ανακοίνωσής τους οι ΥΠΟΙΚ της G7 θα περιγράφουν το πώς και με ποια μέτρα μπορεί να μειωθεί ο αντίκτυπος της επιδημίας στην παγκόσμια οικονομία αλλά θα αποφεύγουν να απευθύνουν άμεσες εκκλήσεις προς τις κεντρικές τράπεζες για συντονισμένη μείωση των επιτοκίων ή προς τις κυβερνήσεις για περαιτέρω δαπάνες.

Τα κράτη της G7 θα δεσμεύονται να συνεργαστούν έτσι ώστε να μετριάσουν τη ζημιά στις οικονομίες τους. Πρόκειται πάντως για κινήσεις, που σύμφωνα με το Reuters, απογοήτευσαν τις αγορές που περίμεναν την υιοθέτηση πιο δραστικών μέτρων.

Εξάλλου, σημειώνεται ότι η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας, μείωσε τα επιτόκια σε νέα ιστορικά χαμηλά, λόγω κορονοϊού, ανοίγοντας τον χορό των παρεμβάσεων από τις κεντρικές τράπεζες. Η κεντρική τράπεζα μείωσε το βασικό επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης στο 0,5%.

«Η παγκόσμια έξαρση του κορονοϊού αναμένεται να καθυστερήσει την πρόοδο της Αυστραλίας ως προς την πλήρη απασχόληση και τον στόχο για τον πληθωρισμό.
Το Συμβούλιο είναι διατεθειμένο να διευκολύνει τη νομισματική πολιτική περαιτέρω για να στηρίξει την οικονομία», ανέφερε σε δήλωσή του o κεντρικός τραπεζίτης Philip Lowe.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:59 - 03 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.