ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

G7:Δεσμεύεται να στηρίξει την ανάπτυξη από τον αντίκτυπο του κορονοϊού

16:10 - 03 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Κοινό μέτωπο στη μάχη κατά της απειλής του κορονοϊού δεσμεύτηκαν να υψώσουν οι αξιωματούχοι από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα σε συγκεκριμένες δράσεις που θα λάβουν, σύμφωνα με το δίκτυο CNBC.

«Δεδομένου του πιθανού αντίκτυπου του COVID-19 στην παγκόσμια ανάπτυξη, επαναβεβαιώσουμε την δέσμευσή μας να χρησιμοποιήσουν όλα τα κατάλληλα εργαλεία πολιτικής για να πετύχουμε ισχυρή, βιώσιμη ανάπτυξη και να προστατευθούμε απέναντι στους καθοδικούς κινδύνους», αναφέρεται στην ανακοίνωση των χωρών της Ομάδας των 7 (G7), σύμφωνα με το CNBC.

«Παράλληλα με την ενίσχυση των προσπαθειών για επέκταση των υπηρεσιών υγείας, οι υπουργοί Οικονομικών της G7 είναι έτοιμοι να λάβουν μέτρα, περιλαμβανομένων δημοσιονομικών μέτρων όπου είναι απαραίτητο, για να συμβάλουν στην απάντηση στον ιό και να στηρίξουν την οικονομία σε αυτή τη φάση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Οι κεντρικές τράπεζες της G7 θα συνεχίσουν να πληρούν την εντολή τους, στηρίζοντας έτσι τη σταθερότητα των τιμών και την οικονομική ανάπτυξη, διατηρώντας παράλληλα την ανθεκτικότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος».

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι οι αρχές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας δεσμεύονται επίσης «να χρησιμοποιήσουν τα διαθέσιμα εργαλεία στο μέγιστο δυνατό βαθμό».

Σολτς: Οι χώρες της G7 έχουν τα μέσα να αντιμετωπίσουν μια οικονομική επιβράδυνση

Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ομάδας των 7 (G7) θα παρακολουθούν στενά την επιδημία του κορονοϊού και έχουν όλες τις επιλογές στο τραπέζι, εάν χρειαστεί, για να αντιμετωπίσουν την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς.

«Ως υπουργοί Οικονομικών της G7, μόλις συζητήσαμε να παρακολουθούμε την κατάσταση αναφορικά με τον κορονοϊό πολύ στενά. Εάν προκύψει ανάγκη, έχουμε όλα τα μέτρα για να αντιμετωπίσουμε μια παγκόσμια επιβράδυνση», ανέφερε ο Σολτς σε ανάρτησή του στο Twitter.

Διαβάστε επίσης:

G7: Δε θα ζητήσει μέτρα από τις κεντρικές τράπεζες

Τελευταία τροποποίηση στις 18:14 - 03 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.