ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Covid-19: Στους 79 οι νεκροί στην Ιταλία

21:55 - 03 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Covid-19: Στους 79 οι νεκροί στην Ιταλία
Τους 79 έφτασαν οι νεκροί από την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ιταλία, ενώ συνολικά 170 ασθενείς έγιναν καλά. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των ιταλικών αρχών τα κρούσματα του κορονοϊού στην χώρα είναι 2.263.

Σε νοσοκομείο της Πάδοβας, στην περιφέρεια Βένετο, ένας χειρούργος προέκυψε θετικός στον ιό, όπως και ένα νεογέννητο κοριτσάκι στο Μπέργκαμο της Λομβαρδίας.

Οι ειδικοί δηλώνουν ότι στην αρχή της επόμενης εβδομάδας ευελπιστούν να αρχίσει να μειώνεται η διάδοση του κορονοϊού και ότι θεωρούν βασικής σημασίας να τηρείται, στα καφέ μπαρ, η απόσταση ενός μέτρου μεταξύ των πελατών.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε συνομιλεί το βράδυ της Τρίτης με τις πολιτικές δυνάμεις που τον στηρίζουν, για να καθοριστούν λεπτομερειακά τα νέα μέτρα στήριξης των κατηγοριών που επλήγησαν από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω του κορονοϊού.

Αναμένεται να εγκριθούν, πιθανότατα όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το απόγευμα της Τετάρτης και να περιέχουν οικονομική βοήθεια ύψους περίπου 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Γαλλία: Τέταρτος θάνατος ασθενούς από κορονοϊό

Τον τέταρτο θάνατο ασθενούς που είχε προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό κατέγραψε η Γαλλία. Πρόκειται για έναν 92χρονο στον νομό Μορμπιάν στη διοικητική περιοχή της Βρετάνης, έγινε σήμερα γνωστό από την κυβέρνηση.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν ανακοίνωσε στους βουλευτές ότι η Γαλλία καταμετρά τώρα 204 επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19, ένας αριθμός αυξημένος σε σύγκριση με τους 191 χθες.

Ο Βεράν είπε, επίσης, ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υπέγραψε ένα διάταγμα με το οποίο επιτάσσει όλα τα αποθέματα και την παραγωγή προστατευτικών μασκών προσώπου.

Οι μάσκες θα διανεμηθούν στους επαγγελματίες του τομέα της υγείας και στους ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, επισήμανε ο Μακρόν στον ιστότοπό του.

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΥ για κορονοϊό: Πιο φονικός από τη γρίπη

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.