ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγκόσμια Τράπεζα: «Ένεση» $12 δισ. στις οικονομίες έναντι του κορονοϊού

09:08 - 04 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Παγκόσμια Τράπεζα: «Ένεση» $12 δισ. στις οικονομίες έναντι του κορονοϊού
Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης την παροχή άμεσης χρηµατοδότησης ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθηθούν οι χώρες, ώστε να αντιμετωπίσουν τις υγειονομικές και οικονομικές επιπτώσεις του ξεσπάσματος του κορονοϊού, που έχει εξαπλωθεί από την Κίνα σε περισσότερες από 60 χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ντέιβιντ Μάλπας, δήλωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν «πολλά ερωτηματικά» σχετικά με τον ιό που εξαπλώνεται γρήγορα και ότι μπορεί να χρειαστεί η παροχή «πολύ περισσότερης» βοήθειας. Κάλεσε τις χώρες να συντονιστούν σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, λέγοντας ότι η ταχύτητα και το εύρος της αντίδρασης θα είναι κρίσιμης σημασίας για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η Παγκόσμια Τράπεζα εξέδωσε κοινό ανακοινωθέν με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σύμφωνα με το οποίο, οι δύο οργανισμοί τονίζουν ότι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα εργαλεία που έχουν στη διάθεση τους «στο μέγιστο δυνατό βαθμό, παρέχοντας έκτακτη χρηματοδότηση, συμβουλές πολιτικής και τεχνική βοήθεια, μεταξύ άλλων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.