ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Η Τράπεζα Ανάπτυξης ενισχύει με $20,7 δισ. την οικονομία

11:51 - 04 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Κίνα: Η Τράπεζα Ανάπτυξης ενισχύει με $20,7 δισ. την οικονομία
Η Τράπεζα Ανάπτυξης της Κίνας (CDB) προσέφερε περισσότερη οικονομική υποστήριξη στις επιχειρήσεις που έχουν να υλοποιήσουν μεγάλα επενδυτικά προγράμματα, ώστε αυτές να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που έχουν από το ξέσπασμα της επιδημίας του νέου κορoνοϊού.

Από τις 28 Φεβρουαρίου, η τράπεζα, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες που προωθούν την εφαρμογή κεντρικών πολιτικών του Πεκίνου, έχει διαθέσει δάνεια οικονομικού ύψους 144,1 δισεκατομμυρίων γουάν (περίπου 20,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για την αποκατάσταση της λειτουργίας των γραμμών παραγωγής και 26 δισεκατομμυρίων γουάν για τον έλεγχο της επιδημίας, σύμφωνα με την CDB.

Μηχανισμοί σταθεροποίησης

Παράλληλα, το Πεκίνο θα προχωρήσει σε βελτίωση των μηχανισμών συντονισμού για τη σταθεροποίηση της οικονομίας σε έξι κεντρικούς τομείς: σταθερότητα στην εργασία, στα χρηματοοικονομικά, στο εξωτερικό εμπόριο, στις ξένες επενδύσεις, στις εσωτερικές επενδύσεις, αλλά και αναφορικά με τις προσδοκίες της αγοράς.

Ο κεντρικός στόχος των κινήσεων εντοπίζεται στην αποτελεσματική αντίδραση κατά της εξάπλωσης του νέου κορoνοϊού, αλλά και στη σταθερή οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Τις αποφάσεις έλαβε το κεντρικό κυβερνητικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:57 - 04 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.