ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fitch: «Χτύπημα» στις τράπεζες από τον κορονοϊό

15:03 - 04 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Fitch: «Χτύπημα» στις τράπεζες από τον κορονοϊό
Προειδοποίηση για αρνητική επίδραση του κορονοϊού στις παγκόσμιες τράπεζες απευθύνει ο οίκος αξιολόγησης Fitch.

H αβεβαιότητα για την ένταση, την έκταση και τη διάρκεια της έξαρσης του κορονοϊού επιδρά αρνητικά στις κύριες δραστηριότητες της αγοράς και αυξάνει σημαντικά τη μεταβλητότητα, καθιστώντας πιθανό το γεγονός να επηρεαστούν αρνητικά τα έσοδα από τις κεφαλαιαγορές στο παγκόσμιο trading και τις παγκόσμιες τράπεζες, σημειώνει o oίκος.

Παράλληλα, προσθέτει ότι δεν αναμένει πως το πλήγμα στα κέρδη θα επηρεάσει την αξιολόγηση των παγκόσμιων τραπεζών, εάν η έξαρση περιοριστεί γρήγορα. 

Ωστόσο, η παρατεταμένη αδυναμία στα έσοδα και η επιδείνωση της ποιότητας των asset, εάν μία πιο αδύναμη οικονομική προοπτική γίνει πιο βαθιά, θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις στα επίπεδα κεφαλαίου και τελικά στις αξιολογήσεις μακροπρόθεσμα.

Μετά από μία ισχυρή δραστηριότητα στην αγορά τους πρώτους δύο μήνες της χρονιάς σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες, η αυξημένη μεταβλητότητα της αγοράς θα μειώσει πιθανότατα τη δραστηριότητα εκδόσεων, η οποία θα ασκήσει πιέσεις στα έσοδα του συνήθως ισχυρού πρώτου τριμήνου, τονίζει η Fitch.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:10 - 04 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.