ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Σχέδια εκτάκτου ανάγκης ζήτησε η ΕΚΤ από τις τράπεζες

16:08 - 05 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Σχέδια εκτάκτου ανάγκης ζήτησε η ΕΚΤ από τις τράπεζες
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ζήτησε από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ευρωζώνης να καταστρώσουν σχέδια εκτάκτου ανάγκης λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, που θέτει σε δοκιμασία την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

Ειδικότερα σε επιστολή, η οποία περιήλθε στην κατοχή του Reuters, η ΕΚΤ ζητεί από τις τράπεζες να εξετάσουν τα σχέδια επιχειρησιακής συνέχειας (business continuity plans) και ενδεχόμενα μέτρα που θα μπορούσαν να λάβουν, ώστε να προετοιμασθούν και ελαχιστοποιήσουν τον αρνητικό αντίκτυπο από την επιδημία του Covid-19.

Στην επιστολή, η ΕΚΤ ζήτησε από τις τράπεζες να εφαρμόσουν επαρκή μέτρα ελέγχου στον εργασιακό χώρο και να διασφαλίσουν ότι είναι σε ετοιμότητα για  μεγάλης κλίμακας κατ' οίκον εργασία από τους υπαλλήλους, εφόσον καταστεί αναγκαίο.

Παράλληλα, η ΕΚΤ ζήτησε από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να δοκιμάσουν τις αντοχές των υφιστάμενων υποδομών τεχνολογίας πληροφοριών στην περίπτωση αυξημένων κρουσμάτων κυβερνοεπιθέσεων και ενδεχόμενης μεγαλύτερης εξάρτησης από εξ αποστάσεως τραπεζικές υπηρεσίες, λόγω του κορονοϊού.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:20 - 05 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.