ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι συμφώνησαν Κομισιόν-Ψηφιακές πλατφόρμες κρατήσεων

19:14 - 05 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Τι συμφώνησαν Κομισιόν-Ψηφιακές πλατφόρμες κρατήσεων
Σε συμφωνία-ορόσημο με τις online πλατφόρμες κρατήσεων Airbnb, Booking.com, Expedia Group και Tripadvisor προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της οποίας οι εταιρείες θα παρέχουν στην ευρωπαϊκή στατιστική αρχή (Eurostat) πληροφορίες για τον βραχυπρόθεσμο τουρισμό (short-stay tourism) στην Ευρώπη.

Μέσω της συμφωνίας, η Ε.Ε. αποκτά για πρώτη φορά πρόσβαση σε αξιόπιστες πληροφορίες για τα καταλύματα που προσφέρονται στις επονομαζόμενες πλατφόρμες της οικονομίας διαμοιρασμού. Με αυτόν τον τρόπο, η Κομισιόν θα μπορεί να συγκεντρώνει στοιχεία για τα τουριστικά καταλύματα σε ολόκληρη την Ε.Ε.

«Ο τουρισμός είναι μια πολύ σημαντική οικονομική δραστηριότητα στην Ευρώπη. Η βραχυχρόνια μίσθωση καταλυμάτων παρέχει πρακτικές λύσεις στους τουρίστες και νέες πηγές εσόδων στους ιδιώτες. Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες για τον αντίκτυπό της στις τοπικές κοινότητες. Για πρώτη φορά, θα αποκτήσουμε αξιόπιστα δεδομένα, τα οποία θα αξιοποιήσουμε στο πλαίσιο των συζητήσεων που έχουμε ξεκινήσει με πόλεις σε όλη την Ευρώπη για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με ισορροπημένο τρόπο αυτή τη νέα πραγματικότητα. Η Επιτροπή θα συνεχίσει να ενθαρρύνει τις τεράστιες ευκαιρίες που προσφέρει η συνεργατική οικονομία, βοηθώντας παράλληλα τις τοπικές αρχές να ανταποκριθούν στις προκλήσεις που θέτουν αυτές οι ταχείες αλλαγές», δήλωσε ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν.

Σε ανάλογο πνεύμα, ο επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι τόνισε πως «το σημαντικό αυτό βήμα θα επιτρέψει στη Eurostat να στηρίξει τις εθνικές αρχές σε όλη την Ευρώπη, οι οποίες αναζητούν δεδομένα για τις υπηρεσίες βραχυχρόνιας μίσθωσης που σχετίζονται με τη συνεργατική οικονομία». Στο μέλλον, όπως επισήμανε, θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα που κατέστησαν προσφάτως διαθέσιμα για να αναπτύξουν τεκμηριωμένες στρατηγικές και τόνισε: «Για πρώτη φορά, η Eurostat θα συνεργαστεί άμεσα με τον ψηφιακό κλάδο για την παροχή αξιόπιστων δεδομένων που θα καλύπτουν ομοιόμορφα ολόκληρη την Ε.Ε.»

Τελευταία τροποποίηση στις 19:28 - 05 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.