ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fitch: Δυσμενείς επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία από τον κορονοϊό

21:33 - 05 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Fitch: Δυσμενείς επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία από τον κορονοϊό
Αρνητική επίδραση στην ευρωπαϊκή οικονομία από την εξάπλωση του κορονοϊού βλέπει ο οίκος αξιολόγησης Fitch, καθώς αυξάνονται οι επιπτώσεις στην πορεία του ΑΕΠ.

Άμεσες κεντρικές παρεμβάσεις προβλέπονται καθοριστικές για την αναχαίτιση του αρνητικού αντικτύπου στην ανάπτυξη, σημειώνει.

Τα μεγάλα προβλήματα βρίσκονται στη διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας από την Κίνα, που δημιουργούν προβλήματα στις ευρωπαϊκές βιομηχανίες. Πιο ευάλωτοι στις διακοπές που εμφανίζει η αλυσίδα εφοδιασμού είναι ο τομέας των ηλεκτρονικών ειδών και οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Παράλληλα, η Fitch αναφέρει ότι η έντονη επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας αναμένεται να περιορίσει τις εξαγωγές της ΕΕ προς την Κίνα (το 10,8% του συνόλου των εξαγωγών της ΕΕ το 2018).

Η επιβράδυνση της ευρωζώνης από τα μέσα του 2018, κυρίως λόγω της εξασθένησης των εξαγωγών, δείχνουν πόσο ευάλωτη είναι η περιοχή σε σοκ εξωτερικής ζήτησης, προσθέτει.

Οι αλλαγές στο μέτωπο της δημοσιονομικής πολιτικής ενδέχεται να διαδραματίσουν σημαντικότερο ρόλο στο πώς θα ανταποκριθούν οι κεντρικές αρχές, καταλήγει ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Διαβάστε ακόμη:

Fitch: «Χτύπημα» στις τράπεζες από τον κορονοϊό




Τελευταία τροποποίηση στις 21:47 - 05 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.