ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Συνεδριάζουν εκτάκτως οι υπουργοί Υγείας της Ε.Ε.

09:42 - 06 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Συνεδριάζουν εκτάκτως οι υπουργοί Υγείας της Ε.Ε.
Για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την έξαρση της επιδημίας COVID-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα συζητήσουν στην έκτακτη σύνοδο, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Υγείας των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Η έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιείται, ενώ παρατηρείται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στην Ιταλία, αλλά και καθώς καταγράφονται όλο και περισσότερα κρούσματα και σε άλλα κράτη-μέλη.

Οι υπουργοί της Ε.Ε. καλούνται να αποτιμήσουν την κατάσταση και τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί και να ανταλλάξουν απόψεις προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή προσέγγιση για μια συντονισμένη αντίδραση έναντι της επιδημίας.

Αναμένεται επίσης να εξετάσουν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να γίνουν αποτελεσματικότερα τα μέτρα περιορισμού και πρόληψης.

Οικονομική στήριξη για την καταπολέμηση του κορονοϊού

Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι διέθεσε 7,5 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκε λόγω του κορονοϊού. Η ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης έρχεται σε μία ημέρα, όπου 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επιδημία, με τον συνολικό απολογισμό να ανέρχεται πλέον σε 148.

Παράλληλα, το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε την Πέμπτη σχέδιο έκτακτης ανάγκης ύψους 8,3 δισ. δολαρίων για τη χρηματοδότηση της καταπολέμησης του κορονοϊού. Η Γερουσία τάχθηκε ομόφωνα υπέρ της έκτακτης αυτής χρηματοδότησης, έπειτα από συμφωνία μεταξύ των Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών αιρετών

Κίνα: 3.042 νεκροί από τον κορονοϊό

Σε 3.042 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον SARS-CoV-2 στην Κίνα, καθώς οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν 30 νέους θανάτους και 143 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 ανήλθε σε 80.552.

Παράλληλα, στο Ιράν καταγράφονταν 3.513 κρούσματα και 107 θάνατοι εξαιτίας της επιδημίας έως και την Πέμπτη, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Δώδεκα οι νεκροί στις ΗΠΑ

Σε 12 ανήλθαν οι νεκροί από την επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ την Πέμπτη, καθώς οι υγειονομικές αρχές στην κομητεία Κινγκ της Ουάσιγκτον ανακοίνωσαν έναν νέο θάνατο, τον 11ο σε αυτή την πολιτεία. Ο μόνος άλλος θάνατος στη χώρα μέχρι τώρα έχει καταγραφεί στην Καλιφόρνια.

Πολλά από τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί στην Ουάσιγκτον συνδέονται με έναν οίκο ευγηρίας στο Κέρκλαντ, προάστιο του Σιάτλ, ανάμεσά τους τα έξι θανατηφόρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.