ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν σε Μέρκελ: Να αναθεωρηθεί η συμφωνία για το προσφυγικό

21:07 - 06 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Ερντογάν σε Μέρκελ: Να αναθεωρηθεί η συμφωνία για το προσφυγικό
Η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό δεν λειτουργεί και χρειάζεται να αναθεωρηθεί επεσήμανε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Η Ε.Ε. κάλεσε σήμερα τους μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα να σταματήσουν να προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα, αφήνοντας όμως ανοικτό το ενδεχόμενο να δώσει μεγαλύτερη βοήθεια στην Άγκυρα, καθώς συνεχίζονται τα επεισόδια μεταξύ ελληνικής αστυνομίας και μεταναστών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, στην τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο Ερντογάν είπε στην Μέρκελ ότι η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη Ρωσία στην Ιντλίμπ αποσκοπεί στην προστασία των πολιτών και των τουρκικών στρατευμάτων στην περιοχή. Η Άγκυρα άνοιξε τις πύλες προς την Ευρώπη για τους σχεδόν 4 εκατ. μετανάστες που φιλοξενεί, μετά την κλιμάκωση των συγκρούσεων στην Ιντλίμπ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε σε καταγγελίες πως η χώρα μας έχει σκοτώσει πρόσφυγες στα ελληνοτουρκικά σύνορα και πως βουλιάζει βάρκες στο Αιγαίο.

Τη στήριξή τους στην Ελλάδα εξέφρασαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στέλνοντας από την άλλη μήνυμα στην Άγκυρα.




 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:31 - 06 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.