ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο φόβος του κορονοϊού «χτύπησε» και το Συμβούλιο της Ευρώπης

12:05 - 10 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Ο φόβος του κορονοϊού «χτύπησε» και το Συμβούλιο της Ευρώπης
Μετά την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, να μην πραγματοποιήσει τη συνεδρίαση της Ολομέλειάς του στο Στρασβούργο, για τον φόβο μετάδοσης του κορονοϊού, ήλθε και η σειρά του Συμβουλίου της Ευρώπης να λάβει δραστικά μέτρα, για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των μελών της Συνέλευσης, των προσκεκλημένων και της γραμματείας, καθώς και στην πρόληψη της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού.

Ετσι, όπως έγινε γνωστό με επείγουσα ανακοίνωση, αποφασίσθηκε, για την αντιμετώπιση της επιδημίας COVID-19, να αναβληθούν όλες οι συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ή των επικουρικών οργάνων της μέχρι το τέλος Μαρτίου, καθώς και όλα τα μη ουσιώδη ταξίδια των μελών της Συνέλευσης.

Σ’ αυτές περιλαμβάνονται οι συνεδριάσεις των επιτροπών νομικών υποθέσεων της Συνέλευσης (Παρίσι, 10 Μαρτίου), των κοινωνικών υποθέσεων (Παρίσι, 12 Μαρτίου), του πολιτισμού (Παρίσι, 16 Μαρτίου), της μετανάστευσης (Παρίσι, 19 Μαρτίου), της Επιτροπής Παρακολούθησης (Άγκυρα, 30-31 Μαρτίου).  

Όλα τα μη βασικά ταξίδια προσωπικού έχουν επίσης αναβληθεί.  Θα ληφθεί εγκαίρως απόφαση σχετικά με τη διεξαγωγή της επόμενης συνόδου ολομέλειας της Συνέλευσης, η οποία προβλέπεται σήμερα για τις 20-24 Απριλίου.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

 Διαβάστε επίσης:

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.