ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα...θεωρία Τσαβούσογλου: Τα σύνορα της Ευρώπης δεν ξεκινούν στην Ελλάδα

12:45 - 10 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Νέα...θεωρία Τσαβούσογλου: Τα σύνορα της Ευρώπης δεν ξεκινούν στην Ελλάδα
"Τα σύνορα της Ευρώπης δεν ξεκινούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα αλλά σε αυτά που διατηρεί η Τουρκία νότια και ανατολικά", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την ηγεσία της ΕΕ, για το μεταναστευτικό.

ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι η συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Τουρκία πρέπει να επικαιροποιηθεί, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις εξελίξεις στην Συρία. Η Αγκυρα είναι έτοιμη να εργασθεί εποικοδομητικά για το θέμα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, δήλωσε ότι η χαλάρωση του καθεστώτος της βίζας για την Ευρωπαϊκή Ενωση και η επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης με την ΕΕ πρέπει να εφαρμοσθούν συμβάλλοντας στην επίλυση του μεταναστευτικού θέματος.

ΕΕ και Τουρκία κατά τη συνάντηση της Δευτέρας αποφάσισαν τη δημιουργία ομάδων εργασίας για "επαναφορά" της συμφωνίας του 2016 για το προσφυγικό. Η Ελλάδα από τη μεριά της θέτει συγκεκριμένους όρους για να την αποδεχθεί.

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της 26ης Μαρτίου αναμένονται εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα και θα φανεί αν υπάρχει ουσιαστική διάθεση συνεργασίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.