ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία - Κορονοϊός: Στους 631 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών

21:15 - 10 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Ιταλία - Κορονοϊός: Στους 631 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών
Επιπλέον 168 άτομα έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία από τον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη αξιωματούχος της χώρας. Έτσι, ο συνολικός αριθμός θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού στην Ιταλία αυξήθηκε σε 631 από 463.

Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στο σύνολο της χώρας ανήλθε σε 10.149 από 9.172 που ήταν εχθές. Από αυτά, 1.004 άνθρωποι έχουν αναρρώσει πλήρως.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, ο αριθμός των θανάτων από τον κορονοϊό αυξήθηκε τις τελευταίες 24 ώρες κατά περισσότερο από 10%, ενώ καταγράφθηκε 36% αύξηση στα νέα κρούσματα. Σε απόλυτους αριθμούς η αύξηση των κρουσμάτων είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί στη χώρα από τις 21 Φεβρουαρίου οπότε πρωτοεμφανίστηκε η επιδημία στην Ιταλία.

Με βάση και τα τελευταία αυτά στοιχεία, η Ιταλία εμφανίζει το μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων από τον κορονοϊό, με εξαίρεση την Κίνα από όπου και ξεκίνησε η επιδημία.

Η εκρηκτική αυτή αύξηση σημειώθηκε την ημέρα που όλη η ιταλική επικράτεια τέθηκε σε "καραντίνα" και έκλεισαν τα σύνορα της χώρας, στο πλαίσιο των μέτρων που ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των μέτρων έχουν απαγορευθεί οι δημόσιες συναθροίσεις, περιλαμβανομένων των αθλητικών διοργανώσεων, περιορίζονται οι μετακινήσεις των πολιτών, ενώ τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά έως και τις 3 Απριλίου.

Ξεπέρασαν τα 1.200 τα κρούσματα στη Γερμανία

Περισσότερα από 1.200 είναι τα καταγεγραμμένα μέχρι σήμερα κρούσματα του νέου κοροναϊού Covid-19 στην Γερμανία, με πέντε από αυτά - ανάμεσά τους ένα στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων - να καταγράφονται στην Σαξονία - 'Ανχαλτ, το τελευταίο ομόσπονδο κρατίδιο που επλήγη από τη νέα επιδημία.

Παράλληλα, η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να δήλωσε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας CDU/CSU ότι "το 60-70% ανθρώπων στην Γερμανία θα προσβληθεί από τον κορονοϊό", ζητώντας να ακυρωθούν ακόμη περισσότερες δημόσιες εκδηλώσεις προκειμένου να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού.

Η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει και αύξηση της ανησυχίας των πολιτών, με αποτέλεσμα μόνο την περασμένη εβδομάδα να έχουν γίνει περισσότερες από 35.000 εξετάσεις μόνο σε ιδιωτικά ιατρεία συμβεβλημένα με τα ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η Γερμανία έχει σήμερα την δυνατότητα να διενεργεί περίπου 12.000 τεστ την ημέρα.

Διαβάστε επίσης:

Ο φόβος του κορονοϊού «χτύπησε» και το Συμβούλιο της Ευρώπης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.