ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τραμπ εξετάζει την αναστολή του φόρου μισθωτών υπηρεσιών

00:54 - 11 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Ο Τραμπ εξετάζει την αναστολή του φόρου μισθωτών υπηρεσιών
Την αναστολή του φόρου μισθωτών υπηρεσιών για το υπόλοιπο του 2020 φέρεται να πρότεινε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σε συνάντησή του με Ρεπουμπλικάνους, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν αξιωματούχοι στο CNBC.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, συναντήθηκε με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, για να συζητήσουν μέτρα σχετικά με τον αντίκτυπο του κορονοϊού στους Αμερικανούς πολίτες.

Μετά τη συνάντηση, ο Μνούτσιν ανέφερε πως υπάρχει δικομματική συναίνεση για την ανάγκη να ψηφιστεί ένα οικονομικό πακέτο ανακούφισης από τις επιπτώσεις του κορονοϊού. «Πιστεύω ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον σε δικομματική βάση να κάνουμε κάτι γρήγορα» σημείωσε.

Ο Τραμπ προωθεί την ιδέα του μηδενικού φόρου για όλους τους υπαλλήλους με ιδιαίτερη θέρμη καθώς είναι ένα βολικό μέτρο για προεκλογική περίοδο. Ωστόσο, με αυτό το μέτρο αντιτίθενται και οι Ρεπουμπλικανοί και οι Δημοκρατικοί.

Οι μεν γιατί επιθυμούν στοχευμένες παρεμβάσεις στην οικονομία και τις επενδύσεις, οι δε γιατί προτιμούν προγράμματα στήριξης της εργασίας, της πληρωμένης άδειας. Αμφότεροι γιατί εκτιμούν ότι το κόστος στον προϋπολογισμό είναι υπερβολικό. Αμφιβολίες – σύμφωνα με το politico – έχουν ακόμη και οι υπουργοί του.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, ο Τραμπ θέλει να αναστείλει τον φόρο επί των μισθών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Η κυβέρνηση εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να δώσει οικονομική βοήθεια στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Από την πλευρά τους, οι Δημοκρατικοί προετοιμάζουν το δικό τους πακέτο μέτρων, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την επέκταση της αναρρωτικής άδειας και των επιδομάτων ανεργίας, μεταξύ άλλων.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:04 - 11 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.