ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σενάριο αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων για 1-2 χρόνια

13:22 - 11 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Σενάριο αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων για 1-2 χρόνια
Το ενδεχόμενο ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού απομακρύνεται, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο αναβολής τους.

Μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων, που είναι προγραμματισμένο να γίνουν το καλοκαίρι του 2020 στο Τόκιο, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει αναβολή τους για 1 ή 2 χρόνια, προκειμένου να έχει περάσει η κρίση του κορονοϊού.

Ο Χαριούκι Τακαχάσι είναι ένα από τα 25 μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και όπως είπε δεν έχει ακόμη γίνει επίσημη συνεδρίαση για τις επιπτώσεις του κορονοϊού. Ωστόσο, τόνισε πως υπάρχουν σκέψεις για αναβολή των Αγώνων. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν πρόκειται να ακυρωθούν, όπως λέει.

Σε δηλώσεις που έκανε στη Wall Street Journal είπε πως άλλες εναλλακτικές όπως η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς θεατές ή ακόμα περισσότερο η οριστική ακύρωσή τους θα είχαν σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις, στοιχείο που κατά τον ίδιο καθιστά την αναβολή ως την πιο πιθανή εναλλακτική.

«Δεν πιστεύω ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα μπορούσαν να ακυρωθούν. Θα ήταν καθυστέρηση. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα έμπαινε σε μπελάδες αν υπάρξει ακύρωση. Μόνο τα τηλεοπτικά δικαιώματα αμερικανικών δικτύων αποτελούν ένα τεράστιο ποσό» είπε ο Τακαχάσι.

Μέχρι στιγμής τόσο η ΔΟΕ όσο και η οργανωτική επιτροπή επιμένουν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα ξεκινήσουν κανονικά στις 24 Ιουλίου όπως έχουν προγραμματιστεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.