ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Αθήνα την Πέμπτη η Φον ντερ Λάιεν-Στήριξη στο μεταναστευτικό

16:02 - 11 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Στην Αθήνα την Πέμπτη η Φον ντερ Λάιεν-Στήριξη στο μεταναστευτικό
Την Ελλάδα αναμένεται να επισκεφθούν αύριο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον, προκειμένου «να δώσουν συνέχεια στα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα για τη διαχείριση της μετανάστευσης στην Ελλάδα».

Η επίσκεψη θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση της κατάστασης περισσοτέρων των 5.500 ασυνόδευτων παιδιών και εφήβων που βρίσκονται σε κέντρα υποδοχής στα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν, η φον ντερ Λάιεν και η Γιόχανσον θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και θα επισκεφθούν το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης του Ελαιώνα.

Το πρωί, η Επίτροπος θα συναντηθεί με φορείς, συμπεριλαμβανομένων των αρμόδιων υπουργών και εκπροσώπων της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και της ελληνικής κοινωνίας των πολιτών.

Σημειώνεται πως τη χώρα μας επισκέπτονται από σήμερα έως την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και η Επίτροπος Μαρία Γκάμπριελ οι οποίοι θα μετάσχουν στην τελετή της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και θα έχουν επαφές με την ελληνική κυβέρνηση.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:19 - 11 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.