ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε πανδημία

19:35 - 11 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε πανδημία
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε τον κορονοϊό ως πανδημία. «Ο χαρακτηρισμός του κορονοϊού ως πανδημία δεν αλλάζει την εκτίμηση για την απειλή που θέτει ο ιός, όπως δεν αλλάζει αυτό που κάνει ο ΠΟΥ και αυτό που πρέπει να κάνουν οι χώρες», τόνισε ο ΠΟΥ.

«Ο Covid-19 μπορεί να χαρακτηριστεί ως πανδημία», δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγεσούς. «Η πανδημία δεν είναι μια λέξη που χρησιμοποιείται με ευκολία ή επιπολαιότητα. Είναι μια λέξη που αν χρησιμοποιηθεί με λάθος τρόπο μπορεί να προκαλέσει παράλογο φόβο ή την αδικαιολόγητη παραδοχή ότι η μάχη έχει κριθεί που οδηγεί σε αχρείαστο πόνο και θάνατο. Είμαστε σε αυτό μαζί και πρέπει να κάνουμε το σωστό με ψυχραιμία» υπογράμμισε.

«Πρόκειται για την πρώτη πανδημία που προκαλείται από τέτοιου είδους ιό» διευκρίνισε, λέγοντας ότι «τα κρούσματα εκτός Κίνας έχουν πολλαπλασιαστεί 13 φορές τις τελευταίες δύο εβδομάδες».

«Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι τόσο για τα ανησυχητικά επίπεδα εξάπλωσης και σφοδρότητας του ιού όσο και από τα ανησυχητικά επίπεδα αδράνειας» δήλωσε ο κ. Ghebreyesus σε συνέντευξη τύπου. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «όλες οι χώρες μαζί μπορούν να αλλάξουν την πορεία αυτής της πανδημίας».

Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που ο ΠΟΥ κήρυξε πανδημία ήταν το 2009 με γρίπη Η1Ν1.

Ο ιός έχει μολύνει περισσότερους από 121.564 ανθρώπους και σκότωσε τουλάχιστον 4.373 παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε το πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:34 - 12 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.