ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόβλεψη ελπίδας: Λήξη της πανδημίας του κορονοϊού έως τον Ιούνιο

17:20 - 12 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Πρόβλεψη ελπίδας: Λήξη της πανδημίας του κορονοϊού έως τον Ιούνιο
Καθώς ο κορονοϊός χαρακτηρίζεται πια ως πανδημία και με τη... βούλα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο πλανήτης βυθίζεται στην ανησυχία. Δύσκολα διαβάζει κανείς θετικές ειδήσεις. Μία τέτοια, όμως, έρχεται από την Κίνα και ασφαλώς αξίζει να την προσέξουμε.

Ο γνωστότερος επιδημιολόγος της Κίνας, λοιπόν εκτιμά ότι πανδημία του νέου κορονοϊού είναι πιθανό να έχει τελειώσει ως τον Ιούνιο.

Ο Τζονγκ Νανσάν, ο οποίος ηγείται της ομάδας των εμπειρογνωμόνων στο κινεζικό υπουργείο Υγείας που είναι επιφορτισμένη με την αντιμετώπιση του κορονοϊού,στηρίζει την άποψη αυτή στο γεγονός ότι τα ποσοστά επανανόσησης μεταξύ των ασθενών που έχουν αναρρώσει είναι χαμηλά.

Σημείωσε επίσης ότι πολλά εισαγόμενα κρούσματα του SARS-CoV-2 στην Κίνα αφορούν ασυμπτωματικούς ασθενείς.

Ο 83χρονος επιδημιολόγος, ο οποίος είναι γνωστός για την συμβολή του στην καταπολέμηση του ξεσπάσματος SARS το 2003, έκανε τις δηλώσεις αυτές σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη και ασφαλώς έδωσε μία ανάσα ελπίδας σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η είδηση αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική για την Ελλάδα, που δίνει τη μάχη για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού και που φυσικά ελπίζει να έχει "ξεμπερδέψει" μαζί του μέχρι το καλοκαίρι.

Η... εξάρτηση της ελληνικής οικονομίας με τον τουρισμό είναι, άλλωστε τέτοια που όλοι ελπίζουν ότι μέχρι το καλοκαίρι ο κορονοϊός θα έχει περιοριστεί, με όσο το δυνατόν βέβαια απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Για το λόγο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να ακούμε τις γνώμες των ειδικών και των επιστημόνων και φυσικά να προστατεύουμε με κάθε τρόπο τις ευπαθείς ομάδες.

Διαβάστε επίσης:

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.