ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΟΥ: Τα ταξιδιωτικά μέτρα Τραμπ δεν μπλοκάρουν την εξάπλωση

18:05 - 12 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
ΠΟΥ: Τα ταξιδιωτικά μέτρα Τραμπ δεν μπλοκάρουν την εξάπλωση
Ηχηρή, αλλά χωρίς ιδιαίτερη ουσία είναι η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει τα ταξίδια από και προς την Ευρώπη, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα συνδέονται πλέον ταξιδιωτικά με 26 χώρες της Ευρώπης, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα του. Η απόφασή του προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΕΕ, ενώ και ο ΠΟΥ θεωρεί πως δεν προσφέρει κάτι στις ΗΠΑ αυτή τη απαγόρευση.

Η καθηγήτρια Μάργκαρετ Χάρις, κορυφαία γιατρός του διεθνούς οργανισμού, υποστήριξε συγκεκριμένα ότι, τα μέτρα του Αμερικανού προέδρου θα μπορούσαν μάλιστα να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό, αφού προσφέρουν μία ψευδή αίσθηση ασφάλειας στους πολίτες ότι δεν κινδυνεύουν να μολυνθούν από τον Covid- 19.

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ισχύει τόνισε, καθώς η ταξιδιωτική απαγόρευση έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση καθώς ο ιός μεταδίδεται ήδη από άτομο σε άτομο στις ΗΠΑ.

Διευκρίνισε επίσης ότι οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις είναι χρήσιμες μόνο στο αρχικό στάδιο της επιδημίας και δεν έχουν καμιά χρησιμότητα όταν η ασθένεια αρχίζει να διαδίδεται ελεύθερα στις κοινότητες, όπως έχει ήδη συμβεί στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.