ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Κατεβάζουν...ρολά οι Βρυξέλλες- Άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ (φωτορεπορτάζ)

08:06 - 13 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Κατεβάζουν...ρολά οι Βρυξέλλες- Άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ (φωτορεπορτάζ)
Το Βέλγιο μετράει ήδη τους πρώτους θανάτους από κορονοϊό και οι αρχές αποφάσισαν να μη χάσουν χρόνο και να ακολουθήσουν εσπευσμένα το μοντέλο της Ιταλίας. Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής όλα τα μαγαζιά κατεβάζουν ρολά και θα μείνουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

Η τηλεργασία έχει φυσικά αρχίσει ήδη να εφαρμόζεται, όπου είναι εφικτό, ενώ είναι ενδεικτικό πως ακόμη και οι περισσότεροι υπάλληλοι της Κομισιόν εργάζονται από το σπίτι. Το ίδιο συμβαίνει και στο Ευρωκοινοβούλιο. Η... καρδιά της Ευρώπης αναγκάζεται να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να δείξει το καλό παράδειγμα.

Σε ολόκληρη τη χώρα όσοι εργαζομένοι έχουν τη δυνατότητα εργάζονται από το σπίτι. Σινεμά, θέατρα κλείνουν, όπως και στην Ελλάδα, ενώ από το Σαββατοκύριακο και για όσο χρειαστεί βάζουν λουκέτο όλα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις εστίασης, μπαρ και εστιατόρια. Θα μείνουν ουσιαστικά ανοιχτά μόνο τα μαγαζιά με είδη πρώτης ανάγκης, τα σούπερ μάρκετ δηλαδή, αλλά και τα φαρμακεία.

Στις Βρυξέλλες ο κόσμος έσπευσε να πάρει προμήθειες, ώστε να περιορίσει τις μετακινήσεις του τις επόμενες ημέρες.

Φωτογραφίες που εξασφάλισε το Reporter από σούπερ μάρκετ στις Βρυξέλλες δείχνουν τα άδεια ράφια:

bru1

bru2

Οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες παίρνουν τα μέτρα τους και ασφαλώς πρέπει κι εδώ στην Ελλάδα να συνειδητοποιήσουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης, ώστε ο καθένας από τη μεριά του να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Όχι πανικός, αλλά σε καμία περίπτωση εφησυχασμός, είναι το σύνθημα σε όλη την Ευρώπη που αντιμετωπίζει όπως και ο υπόλοιπος πλανήτης μία μεγάλη κρίση. Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, τη χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη κρίση εδώ και έναν αιώνα και πιθανότατα έχει δίκιο.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.