ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα «χαρτιά» της Κομισιόν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού

16:00 - 13 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Τα «χαρτιά» της Κομισιόν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επενδύσει 37 δισ.ευρώ ως τμήμα ενός πακέτου μέτρων για την προστασία των οικονομιών της Ένωσης απέναντι στις επιπτώσεις της επιδημίας του κορονοϊού», ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Πρόσθετα μέτρα «η ευελιξία ως προς τα δημοσιονομικά ελλείμματα και την κρατική βοήθεια», όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Επιτροπής κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εγγυηθεί και την χορήγηση 8 δισ. ευρώ σε δάνεια προς 100.000 επιχειρήσεις για την στήριξη του επιχειρηματικού τομέα», πρόσθεσε η φον ντερ Λάιεν.

«Οι χώρες πρέπει να ενθαρρυνθούν να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτούν κλάδοι που απειλούνται αλλά και πολίτες. Προσφέρουμε μέγιστη ευελιξία σε επίπεδο κρατικής βοήθειας και συμφώνου σταθερότητας», είπε.

«Δεν είναι δυνατό να σταματήσουμε τον ιό, είναι, όμως, εφικτό να περιορίσουμε την εξάπλωση με μέτρα, όπως το κλείσιμο σχολείων» είπε και δήλωσε «πεπεισμένη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αντέξει αυτό το σοκ... Αλλά κάθε κράτος μέλος πρέπει να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του και η Ευρωπαϊκή Ένωση ως σύνολο θα πρέπει να είναι αποφασιστική, συντονισμένη και ενωμένη».

Η επικεφαλής της Κομισιόν υποστήριξε ότι «γενικές ταξιδιωτικές απαγορεύσεις δεν λειτουργούν αποτελεσματικά» και ζήτησε από τα κράτη-μέλη να κινούνται «με σύνεση».

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία τροποποίηση στις 17:13 - 13 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.