ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ: Θα εξασφαλιστεί η ρευστότητα των τραπεζών-Σχέδιο αποζημίωσης για τουρισμό-μεταφορές

16:14 - 13 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
ΕΕ: Θα εξασφαλιστεί η ρευστότητα των τραπεζών-Σχέδιο αποζημίωσης για τουρισμό-μεταφορές
Σχέδιο αποζημίωσης για τους κλάδους του τουρισμού, των ξενοδοχείων και των μεταφορών θα εφαρμόσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ θα διασφαλιστεί η ρευστότητα για τις τράπεζες, σύμφωνα με την Ευρωπαία Επίτροπο Ανταγωνισμού, Μαγκρέτε Βεστάγκερ.

Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ίσως χρειαστεί να χορηγήσουν κρατική βοήθεια «σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα» λόγω της κρίσης του κορονοϊού και η Κομισιόν θα εφαρμόσει διαδικασίες για να μπορεί να το διαχειριστεί αυτό πολύ γρήγορα, τόνισε.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι που οι κυβερνήσεις μπορούν να βοηθήσουν χωρίς να χρειάζονται έγκριση για την παροχή κρατικής βοήθειας ενώ έδωσε ως παραδείγματα τις επιδοτήσεις μισθών καθώς και την αναστολή καταβολής φόρων για τις επιχειρήσεις.

Ντομπρόβσκις: Έτοιμη η ΕΕ να αναστείλει τους δημοσιονομικούς κανόνες

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει μια ρήτρα στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα επιτρέπει αναστολή των δημοσιονομικών δεσμεύσεων από χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

«Είμαστε έτοιμοι να ενεργοποιήσουμε τη γενική ρήτρα διαφυγής για μια γενικότερη στήριξη δημοσιονομικής πολιτικής», δήλωσε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις σε συνέντευξη Τύπου.

«Αυτή η ρήτρα θα αναστείλει τη συνιστώμενη δημοσιονομική προσαρμογή» και μπορεί να ενεργοποιηθεί σε περίπτωση σοβαρής επιβράδυνσης, δήλωσε ο Ντομπρόβσκις.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επενδύσει 37 δισ.ευρώ ως τμήμα ενός πακέτου μέτρων για την προστασία των οικονομιών της Ένωσης απέναντι στις επιπτώσεις της επιδημίας του κορονοϊού», ανακοίνωσε νωρίτερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.




Τελευταία τροποποίηση στις 16:35 - 13 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.