ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΟΥ: Η Ευρώπη βρίσκεται πλέον στο «επίκεντρο» της πανδημίας

19:52 - 13 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
ΠΟΥ: Η Ευρώπη βρίσκεται πλέον στο «επίκεντρο» της πανδημίας
Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, προειδοποίησε σήμερα πως η Ευρώπη βρίσκεται στο «επίκεντρο» της πανδημίας του νέου κορονοϊού, καλώντας ταυτόχρονα τις χώρες να «εντοπίζουν, να απομονώνουν, να εξετάζουν και να θεραπεύουν κάθε κρούσμα».

Παράλληλα, ο Γκεμπρεγέσους δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων που καταμετρούνται είναι υψηλότερος από αυτούς που ανέφερε η Κίνα όταν κορυφωνόταν εκεί η πανδημία.

Ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας του νέου κορονοϊού ξεπέρασε το «τραγικό ορόσημο» των 5.000, ανακοίνωσε.

Πρόσθεσε, δε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως οποιαδήποτε χώρα κοιτάζει την εμπειρία άλλων χωρών με μεγάλη εξάπλωση του ιού, πιστεύοντας ότι δεν θα συμβεί στην ίδια, κάνει τραγικό λάθος.

ΠΟΥ για Ιράν: Πρέπει να γίνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Οι προσπάθειες των αρχών δημοσίας υγείας να θέσουν υπό έλεγχο την επιδημία Covid-19 στο Ιράν εξελίσσονται προ τη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για να σταματήσει η εξάπλωση της νόσου, καθώς τα περιστατικά ξεπερνούν τα 10.000, ανέφερε την Πέμπτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Είμαστε όλοι μαθητές όσον αφορά τον νέο ιό», τονίζει ο δόκτωρ Ρίτσαρντ Μπρέναν, περιφερειακός διευθυντής εκτάκτων αναγκών του ΠΟΥ για την περιοχή Ανατολικής Μεσογείου. «Χρειάζεται να παρακολουθήσουμε στενά την πορεία του κορωνοϊού και να εφαρμόσουμε με ταχύτητα αποδεδειγμένα μέτρα δημόσιας υγείας, όπως την έγκαιρη ανίχνευση, έγκαιρη απομόνωση και θεραπεία», προσθέτει.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Οι χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά θνητότητας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.