ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τραμπ συναντήθηκε και με δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19

11:41 - 14 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Ο Τραμπ συναντήθηκε και με δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19
Επαφή και με δεύτερο άτομο το οποίο αργότερα βρέθηκε θετικό στον νέο κορονοϊό, είχε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο δεν ζήτησε να του γίνει το τεστ για το αν έχει μολυνθεί από τον ιό SARS-CoV-2, ούτε μπήκε σε καραντίνα, όπως ανακοίνωσε ο γιατρός του Λευκού Οίκου.

Ειδικότερα, ο Τραμπ δείπνησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με μία ομάδα ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο Φάμπιο Βάινγκάρντεν, ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, που βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό.

Ο γιατρός του Λευκού Οίκου, δρ. Σον Π. Κόνλι, δήλωσε ότι ακόμη ένα πρόσωπο που συμμετείχε στο δείπνο αυτό που πραγματοποιήθηκε στο Μαρ-α- Λάγκο και με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος είχε σύντομη επαφή άρχισε να έχει συμπτώματα της ασθένειας Covid-19 τρεις ημέρες αργότερα και στη συνέχει επιβεβαιώθηκε ότι έχει μολυνθεί.

Η επαφή ήταν «χαμηλού κινδύνου» και δεν υπάρχει λόγος ο Τραμπ να μπει «σε καραντίνα», ανέφερε ο Κόνλι σε ανακοίνωσή του. «Η έκθεση του προέδρου στο πρώτο πρόσωπο ήταν εξαιρετική περιορισμένη (φωτογραφία, χειραψία) και παρόλο που πέρασε περισσότερο χρόνο κοντά στο δεύτερο κρούσμα, όλες οι επαφές τους έγιναν προτού εμφανιστούν τα συμπτώματα», εξήγησε.

Διαβάστε επίσης:

Πολύ κοντά στον κορονοϊό ο Τραμπ αλλά δεν…υποβάλλεται σε εξετάσεις

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.