ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ισχύ η ταξιδιωτική απαγόρευση Τραμπ-Ο αντίκτυπος για την Ευρώπη

11:52 - 14 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Σε ισχύ η ταξιδιωτική απαγόρευση Τραμπ-Ο αντίκτυπος για την Ευρώπη
Οι πτήσεις των ΗΠΑ από και προς 26 ευρωπαϊκές χώρες σταμάτησαν για 30 ημέρες, με τον πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να κηρύσσει τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Παράλληλα, στο χθεσινό του διάγγελμα, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως εξετάζει και το ενδεχόμενο να σταματήσουν οι πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, χώρα, την οποία δεν είχε συμπεριλάβει στην αρχική του λίστα.

Βέβαια, ο ίδιος ο Τραμπ είχε συνάντηση και με δεύτερο άτομο το οποίο αργότερα βρέθηκε θετικό στον νέο κορονοϊό, αν και δεν ζήτησε να του γίνει το τεστ για το αν έχει μολυνθεί από τον ιό SARS-CoV-2, ούτε μπήκε σε καραντίνα, όπως ανακοίνωσε ο γιατρός του Λευκού Οίκου.

Σχετικά με την ταξιδιωτική απαγόρευση του Τραμπ αυτή αφορά τις εξής χώρες (22 μέλη της ΕΕ και τέσσερα κράτη που δεν είναι μέλη): Ελλάδα, Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία και Ελβετία.

Οι αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό

Η απόφαση των ΗΠΑ να αναστείλουν όλα τα ταξίδια από τις χώρες της Ευρώπης προς την αμερικανική επικράτεια, επιδεινώνει την ήδη βεβαρημένη κατάσταση στον τουριστικό τομέα.

Το στίγμα για το πώς εξέλαβαν οι εγχώριοι τουριστικοί φορείς τις ανακοινώσεις Τραμπ, έδωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. «Μετά και τις αποφάσεις των ΗΠΑ, η κατάσταση με τον κορονοϊό έχει πάρει δραματικές διαστάσεις», σχολιάζει σχετικά ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, ενώ προσθέτει πως «χρειάζεται ψυχραιμία, υπομονή, συμμόρφωση με τις οδηγίες και άμεσα μέτρα ουσιαστικής στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων».

Τέλος, για νέα προβλήματα που ανακύπτουν συνεχώς και «συγκεχυμένη κατάσταση» κάνουν λόγο και τα τουριστικά γραφεία, μετά την απόφαση Τραμπ και την απαγόρευση πτήσεων από και προς Ευρώπη. 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:35 - 14 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.