ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεύτερος θάνατος από τον Covid-19 στη Σουηδία

13:57 - 14 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Δεύτερος θάνατος από τον Covid-19 στη Σουηδία
Η Σουηδία κατέγραψε τον δεύτερο θάνατο από την επιδημία του νέου κορονοϊού. Πρόκειται για μια γυναίκα 85 ετών που αντιμετώπιζε ήδη προβλήματα υγείας, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές.

«Το θύμα πέθανε χθες (Παρασκευή) και έπασχε κι από άλλα υποκείμενα νοσήματα» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κάριν Μαρκχέντε, η εκπρόσωπος τύπου του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Sahlgrenska στο Γκέτεμποργκ (δυτικά).

Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο που οφείλεται στην επιδημία Covid-19 στη Σουηδία, έπειτα από εκείνον ενός επίσης ηλικιωμένου, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη. Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό των υγειονομικών αρχών, η Σουηδία καταμετρούσε έως χθες 775 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 που σχετίζεται με τον νέο κορονοϊό.

Σημειώνεται, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η γειτονική Νορβηγία ανακοίνωσε την Πέμπτη το βράδυ τον θάνατο ενός ασθενούς, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα λόγω του ιατρικού απορρήτου.

ΔΝΤ: Καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμβούλεψε σήμερα όλα τα μέλη του προσωπικού του που εργάζονται στα κεντρικά γραφεία του Ταμείου στην περιφέρεια της Ουάσινγκτον να εργαστούν από τα σπίτια τους μέχρι νεωτέρας, καθώς ένας εργαζόμενος διαγνώστηκε με τον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Το Ταμείο επίσης ανέφερε ότι ανέστειλε όλες τις αποστολές σε ευρωπαϊκές χώρες που έχουν χαρακτηριστεί στο επίπεδο 3 της εξάπλωσης του ιού από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των ΗΠΑ. Τόνισε ωστόσο πως «παραμένει σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία και είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει τα μέλη του». 

Την επόμενη εβδομάδα τα έκτακτα μέτρα στην Βρετανία

Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα υιοθετήσει έκτακτη νομοθεσία την επόμενη εβδομάδα βάσει της οποίας θα απαγορεύει της μαζικές συγκεντρώσεις σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορονοϊού, μια κλιμάκωση του σχεδίου της για την αντιμετώπιση της κρίσης, το οποίο οι επικριτές του έχουν χαρακτηρίσει πολύ χαλαρό.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπορις Τζονσον μέχρι στιγμής αντιστεκόταν στην πίεση να υιοθετήσει κάποια από τα πιο αυστηρά μέτρα στα οποία έχουν προχωρήσει άλλες ευρωπαϊκές χώρες με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της covid-19.

Ωστόσο, την Παρασκευή ανεστάλησαν οι αγώνες του αγγλικού πρωταθλήματος ως τις 4 Απριλίου, ενώ οι διοργανωτές ακύρωσαν άλλες αθλητικές διοργανώσεις, όπως ο Μαραθώνιος του Λονδίνου.

Κλείνουν τα περισσότερα καταστήματα στην Τσεχία

Η κυβέρνηση της Τσεχίας ανακοίνωσε στη διάρκεια της νύκτας το κλείσιμο των περισσότερων καταστημάτων στη χώρα όπως και των εστιατορίων στο πλαίσιο των προσπαθειών περιορισμού της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Το μέτρο τέθηκε σε εφαρμογή από τις 06:00 τοπική ώρα (07:00 ώρα Ελλάδας) και αφορά όλα τα καταστήματα, εκτός από όσα πωλούν τρόφιμα, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία.

Διαβάστε επίσης:

Αναστολή λειτουργίας του Associated Press- Συντάκτης εμφάνισε συμπτώματα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.