ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: Τα Κίτρινα Γιλέκα αψήφισαν τον κορονοϊό-Άμεση επέμβαση της αστυνομίας

17:04 - 14 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Γαλλία: Τα Κίτρινα Γιλέκα αψήφισαν τον κορονοϊό-Άμεση επέμβαση της αστυνομίας
Οι δυνάμεις ασφαλείας της Γαλλίας αναπτύχθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο του Παρισιού, καθώς οι διαδηλωτές του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων αψήφισαν την απαγόρευση που έχει επιβληθεί για τις μαζικές συναθροίσεις, λόγω του κορονοϊού.

Σύμφωνα με μια πηγή της αστυνομίας, ο αριθμός των διαδηλωτών ανερχόταν σε περίπου 400.

Μονάδες αντιμετώπισης ταραχών έκαναν χρήση δακρυγόνων, την ώρα που 2000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας αναπτύχθηκαν σε ολόκληρη την πόλη για να εμποδίσουν το πλήθος, ενώ έως το μεσημέρι, οι αρχές προχώρησαν σε 17 προσαγωγές.

Παράλληλα, η γαλλική κυβέρνηση εξέδωσε σήμερα διάταγμα, με το οποίο απαγορεύει όλες τις μη αναγκαίες συναθροίσεις, ωστόσο όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκατοντάδες διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων φορώντας προστατευτικές μάσκες, άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Μονπαρνάς, φωνάζοντας συνθήματα κατά του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Υπενθυμίζεται ότι στο τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε προς τους Γάλλους πολίτες την Πέμπτη, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, το κλείσιμο σχολείων, ενώ συνέστησε στους Γάλλους να αποφεύγουν τις στενές επαφές από τον φόβο εξάπλωσης του ιού που έχει ήδη σκοτώσει 79 ανθρώπους στη Γαλλία και έχει μολύνει πάνω από 3.600.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.