ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαίνει σε ολική καραντίνα από τη Δευτέρα η Ισπανία

17:51 - 14 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Μπαίνει σε ολική καραντίνα από τη Δευτέρα η Ισπανία
Προσχέδιο του επίσημου διατάγματος, που έχει καταρτίσει η ισπανική κυβέρνηση και το οποίο περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters, αναφέρει πως θέτει την χώρα σε πλήρη περιορισμό από την Δευτέρα (16/3), στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων, που λαμβάνονται προκειμένου να ελεγχθεί η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ότι όλοι οι Ισπανοί θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους και να εξέρχονται μονάχα για την προμήθεια φαγητού και ειδών πρώτης ανάγκης, να μεταβούν στο φαρμακείο, στο νοσοκομείο ή στη δουλειά και σε έκτακτες περιπτώσεις, αναφέρει το προσχέδιο.

Παράλληλα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα περιορίσουν τα δρομολόγιά τους προκειμένου να μεταφέρουν λιγότερους επιβάτες, ωστόσο δεν πρόκειται να ανασταλούν όλα τα δρομολόγια.

Επιπλέον, οι αστυνομικές δυνάμεις θα υπαχθούν πλέον στο υπουργείο των Εσωτερικών, περιλαμβανομένων των τοπικών και περιφερειακών, στο πλαίσιο της κήρυξης της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για μία περίοδο 15 ημερών.

Τα υπουργεία Υγείας και Μεταφορών θα μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις για το σύνολο της χώρας, αναλαμβάνοντες ορισμένες εξουσίες από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές.

Βάσει του προσχεδίου, τα μέτρα περιορισμού τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα στις 8:00 το πρωί τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδας), ενώ όλα τα άλλα μέτρα θα εφαρμοστούν μόλις εκδοθεί το διάταγμα στην εφημερίδα της κυβέρνησης. Επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα, που ενδέχεται να αλλάξουν, αναμένονται αργότερα σήμερα, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβούλιου.

Στους 136 οι νεκροί- Περισσότερα από 1.500 τα νέα κρούσματα

Περισσότερα από 1.500 νέα κρούσματα του κορονοϊού καταγράφηκαν από το βράδυ της Παρασκευής στην Ισπανία, με τη χώρα να καταμετρά πλέον συνολικά 5.753 κρούσματα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι αρχές.

Δεύτερη κατά σειρά πληγείσα χώρα στην Ευρώπη μετά την Ιταλία, η Ισπανία, που κηρύσσεται σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προσπαθώντας να περιορίσει τη διασπορά του ιού, καταμετρά 136 νεκρούς σήμερα σε σύγκριση με 121 χθες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων δεκαπλασιάστηκε από την περασμένη Κυριακή, οι αρχές της χώρας ενέτειναν τα μέτρα τις τελευταίες ημέρες επιχειρώντας να φρενάρουν την πανδημία.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Δεύτερος θάνατος από τον Covid-19 στη Σουηδία

Τελευταία τροποποίηση στις 18:52 - 14 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.