ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: 175 νεκροί το τελευταίο 24ωρο- 21.157 τα συνολικά κρούσματα

21:31 - 14 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Ιταλία: 175 νεκροί το τελευταίο 24ωρο- 21.157 τα συνολικά κρούσματα
Συνολικά 175 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του κορονοϊού και 3.497 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας της χώρας, με τα κρούσματα να ανέρχονται σε συνολικό επίπεδο στα 21.157.

Όπως αναφέρεται στην ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας, στην Λομβαρδία συνολικά υπάρχουν 11.685 κρούσματα και 966 νεκροί.

Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια μολύνθηκαν 2.644 άνθρωποι και οι νεκροί, συνολικά, είναι 241. Στο δε Βένετο σημειώθηκαν 1.937 μεταδόσεις και υπάρχουν 55 νεκροί.

Ιρλανδία: Αποφύγετε τα ταξίδια στην ΕΕ

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας προέτρεψε την Παρασκευή τους υπηκόους της χώρας να αποφεύγουν τα ταξίδια σε άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν δεν είναι απολύτως απαραίτητα, εν μέσω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, με μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών, Σάιμον Κόβενι.

Το Δουβλίνο μέχρι τώρα συνιστούσε να αποφεύγονται όλα τα ταξίδια στην Ιταλία και όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια στην Κίνα, στο Ιράν και στην Ισπανία. Η νεότερη ταξιδιωτική οδηγία δεν αφορά πάντως τη γειτονική Βρετανία, πρώην χώρα μέλος της ΕΕ, διευκρίνισε ο Κόβενι μέσω Twitter.

«Υπό το φως των ταχύτατα μεταβαλλόμενων συνθηκών και περιορισμών σε πολλές χώρες της ΕΕ, το υπουργείο μου πλέον συστήνει στους πολίτες να επιδεικνύουν ‘υψηλό επίπεδο σύνεσης’ προτού αποφασίσουν να ταξιδέψουν σε άλλη κράτη μέλη της ΕΕ», τόνισε ο Ιρλανδός ΥΠΕΞ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Καλύτερη η εικόνα στη Νότια Κορέα

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας κατέγραψαν σχεδόν διπλάσιες περιπτώσεις ασθενών που αποθεραπεύτηκαν κι έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία απ’ ό,τι νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, καθώς η πτωτική τάση της εξάπλωσης γεννά ελπίδες πως η επιδημία έχει μπει σε φάση επιβράδυνσης στη χώρα της Ασίας που έχει χτυπηθεί πιο σκληρά μετά την Κίνα.

Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) επιβεβαίωσαν 107 νέα κρούσματα σήμερα Σάββατο, από 110 μία ημέρα νωρίτερα, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να ανέρχεται πλέον 8.086. Στον αντίποδα, 204 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου είχαν εισαχθεί και νοσηλεύονταν σε απομόνωση.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά και η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που ο αριθμός των ανθρώπων που θεραπεύτηκαν ξεπερνά αυτόν των ανθρώπων που μολύνθηκαν από την 20ή Ιανουαρίου, όταν καταγραφόταν το πρώτο κρούσμα του SARS-CoV-2.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Μπαίνει σε ολική καραντίνα από τη Δευτέρα η Ισπανία

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.