ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία: Θετική στον κορονοϊό η σύζυγος του Πέδρο Σάντσεθ

12:15 - 15 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Ισπανία: Θετική στον κορονοϊό η σύζυγος του Πέδρο Σάντσεθ
Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε η Μπεγόνια Γκόμεθ, η σύζυγος του πρωθυπουργού της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, όπως αργά το βράδυ του Σαββάτου οι υπηρεσίες του επικεφαλής της κυβέρνησης. Ο Σάντσεθ είχε γνωστοποιήσει νωρίτερα ότι τίθεται σε απομόνωση σχεδόν όλη η χώρα για να ανασχεθεί η εξάπλωση της επιδημίας.

Τόσο η Γκόμεθ, όσο και ο Σάντσεθ «είναι καλά», «βρίσκονται και οι δύο στη Μονκλόα», την κατοικία του επικεφαλής της κυβέρνησης, και «εφαρμόζουν τα προληπτικά μέτρα που έχουν οριστεί από τις υγειονομικές αρχές», κατά την ανακοίνωση των υπηρεσιών του Ισπανού πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλλει απαγόρευση εξόδου από το σπίτι σε όλη τη χώρα.

Όπως ανακοίνωσε το Σάββατο ο Σάντσεθ, σε ισχύ μπαίνουν περιοριστικά μέτρα στο πλαίσιο κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τον έλεγχο της εξάπλωσης της επιδημίας Covid-19, λέγοντας ότι η κρίση του κορονοϊού απαιτεί «εξαιρετικού χαρακτήρα αποφάσεις».

Αν και αρχικά οι πληροφορίες έλεγαν ότι τα αυστηρά μέτρα θα τεθούν σε ισχύ τη Δευτέρα η μεγάλη αύξηση των νεκρών λόγω του κορονοϊού - καθώς μέσα σε μία ημέρα, καταγράφησαν 70 νέοι θάνατοι, αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων από τα 120 στα 190 - επιτάχυνε τις εξελίξεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.