ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλική κυβέρνηση: Αν αγαπάτε τους συγγενείς σας, μείνετε σπίτι

14:34 - 15 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Ιταλική κυβέρνηση: Αν αγαπάτε τους συγγενείς σας, μείνετε σπίτι
Νέα… δραματική έκκληση προς τους Ιταλούς πολίτες απηύθυνε η κυβέρνηση της χώρας με ανακοίνωσή της την Κυριακή, στο πλαίσιο αναχαίτισης του κορονοϊού.

«Πρέπει να γίνει μια επιπλέον προσπάθεια από μέρους όλων. Και από όσους εργάζονται ή ζούνε σε διαφορετική περιφέρεια από εκείνη στην οποία διαμένουν συνήθως. Οι άνθρωποι αυτοί δεν πρέπει να μετακινηθούν», τονίζει η κυβέρνηση της Ρώμης.

«Αν αγαπάτε πραγματικά τους συγγενείς σας, και για το καλό όλων, πρέπει να αποφύγετε αυτά τα ταξίδια», σημειώνει με δραματικό ύφος η ιταλική  κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Ρώμης αναμένεται να ανακοινώσει, μετά από τρεις ημέρες κοινωνικού διαλόγου και ενδοκυβερνητικών διαπραγματεύσεων, μέρος των οικονομικών μέτρων για την στήριξη των εργαζομένων και επιχειρηματιών που έχουν πληγεί από τα μέτρα αντιμετώπισης του ιού.

Συναγερμός στη Λομβαρδία για τις ΜΕΘ

Παράλληλα, πραγματοποίησε ελέγχους σε όλα τα τραίνα που αναχώρησαν από το Μιλάνο, με προορισμό την κεντρική και νότια Ιταλία. Κατά την άφιξη των επιβατών στην Ρώμη, στην Νάπολη, στο Μπάρι και σε όλες τις άλλες πόλεις, οι γιατροί μετρούν την θερμοκρασία των επιβατών.

Τέλος, στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, οι θέσεις στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) έχουν σχεδόν εξαντληθεί και η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη. Ο περιφερειάρχης Ατίλιο Φοντάνα κατηγόρησε την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε ότι «δεν έχει αντιληφθεί ποια είναι η πραγματικότητα για τους κατοίκους της Λομβαρδίας».

 

Διαβάστε επίσης:

 

Ιταλία: 175 νεκροί - 21.157 τα συνολικά κρούσματα το Σάββατο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.