ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Δεν εξετάζει κλείσιμο σχολείων ο Τζόνσον

16:41 - 16 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Βρετανία: Δεν εξετάζει κλείσιμο σχολείων ο Τζόνσον
Μέτρα τήρησης αποστάσεων μεταξύ των ανθρώπων για την προστασία ηλικιωμένων από τον κορονοϊό συζητά ο Μπόρις Τζόνσον, όπως και οικονομικά μέτρα για τις επιχειρήσεις. Το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης δεν περιλαμβάνει κλειστά σχολεία.

«Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα συζητήσει προτάσεις για μέτρα τήρησης αποστάσεων μεταξύ των ανθρώπων για την προστασία των ηλικιωμένων από τον κορονοϊό κατά την διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης σήμερα», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

«Ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε, επίσης, από τον υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ να ηγηθεί συνεδρίασης της επιτροπής διαχείρισης της κρίσης για την λήψη οικονομικών και επιχειρηματικών μέτρων», δήλωσε ο εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι «οι φορολογικές αρχές είναι έτοιμες να συνδράμουν όλες τις επιχειρήσεις, ανάμεσά τους και τις αεροπορικές εταιρείες, που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας».

Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι «η συμβουλή των επιστημόνων είναι ότι το κλείσιμο των σχολείων δεν είναι ένα μέτρο που πρέπει να λάβουμε αυτήν την στιγμή».

Μπροστά στην κατακραυγή που έχει προκαλέσει ο τρόπος διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, ο εκπρόσωπός του δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι «στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η ανοσία της αγέλης. Στόχος μας είναι η προστασία της ζωής. Έχουμε πραγματοποιήσει περισσότερα τεστ από τις περισσότερες χώρες στον κόσμο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.