ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Ο Τζόνσον συστήνει περιορισμό των περιττών μετακινήσεων

21:36 - 16 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Βρετανία: Ο Τζόνσον συστήνει περιορισμό των περιττών μετακινήσεων
Μετά τις σφοδρές επικρίσεις που δέχεται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την ελλιπή αντιμετώπιση από την κυβέρνηση της επιδημίας του κορονοϊού, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, συνέστησε σήμερα στους πολίτες της χώρας να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες συναντήσεις και τα ταξίδια.

"Είναι πλέον ώρα να σταματήσουν όλοι τις μη απαραίτητες συναντήσεις, καθώς και τα περιττά ταξίδια”, ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, συστήνοντας στους πολίτες να αποφεύγουν παμπ, κλαμπ, θέατρα και άλλους χώρους κοινωνικών εκδηλώσεων. Πρόσθεσε επίσης ότι όσοι μπορούν, καλό θα ήταν να ξεκινήσουν να δουλεύουν από το σπίτι.

Οι συστάσεις του Μπόρις Τζόνσον ήρθαν με αρκετή καθυστέρηση και αφού ήδη η Ευρώπη και οι ΗΠΑ έχουν λάβει δρακόντεια μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, που συνεχίζει να καλπάζει στην Ευρώπη, και εν μέσω δημόσιας κατακραυγής ότι δεν λαμβάνει αρκετά μέτρα για να σταματήσει την εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα.

Σημειώνεται ότι η Βρετανία έχει καταγράψει 1.372 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 35 θανάτους. Εν τω μεταξύ, νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Τζόνσον δήλωσε ότι η "επιστημονική συμβουλή" είναι ότι το κλείσιμο των σχολείων δεν αποτελεί μέτρο που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση αυτήν την στιγμή, αλλά όλο και περισσότεροι γονείς αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ελβετία-2.158 οι νεκροί στην Ιταλία

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.