ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Μέτρα $400 δισ. για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών

22:05 - 16 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Μέτρα $400 δισ. για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών
Μέτρα ύψους 400 δισ. δολαρίων αναμένεται να υλοποιηθούν από τον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο για να αντιμετωπισθούν οι οικονομικές συνέπειες από τον κορονοϊό – και η κυβέρνηση είναι έτοιμη να διπλασιάσει αυτόν τον αριθμό, δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Λάρι Κούντλοου.

Σύμφωνα με τον Κούντλοου, το ποσό των 400 δισ. δολαρίων περιλαμβάνει τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση Τραμπ – η παράταση των φορολογικών προθεσμιών και τα μέτρα για τους τόκους των φοιτητικών δανείων – και εκείνα που βρίσκονται στο Κογκρέσο για νομοθέτηση όπως η επέκταση των αναρρωτικών αδειών και η παροχή οικονομικής στήριξης για τη διεξαγωγή ελέγχων για τον ιό είπε ο Κούντλοου σε συνέντευξή του στο Fox Business χωρίς ωστόσο να εξειδικεύσει τα νούμερα.

Ο οικονομικός σύμβουλος του Προέδρου δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να διπλασιάσει το νούμερο αυτό στα 800 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβάνοντας την προσωρινή αναστολή των μισθολογικών φόρων. Σημειώνεται ότι η πρόταση αυτή του  Τραμπ δεν υποστηρίζεται ούτε από τους Δημοκρατικούς αλλά ούτε και από τους Ρεπουμπλικανούς.

 

Διαβάστε επίσης:

 

ΔΝΤ: Κινητοποιεί 1 τρισ. δολάρια στη «μάχη» κατά του κορονοϊού

 

- Fed: Νέα «ένεση» ρευστότητας $500 δισ. προς τις τράπεζες

Τελευταία τροποποίηση στις 22:23 - 16 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.